Συνεργασία Volvo και Geely για τα συστήματα κίνησης

Θα δημιουργήσουν κοινοπραξία υπό το όνομα Aurobay, για τη συγχώνευση των σχετικών δραστηριοτήτων σε μία νέα αυτόνομη μονάδα

Συνεργασία Volvo και Geely για τα συστήματα κίνησης

Θα δημιουργήσουν κοινοπραξία υπό το όνομα Aurobay, για τη συγχώνευση των σχετικών δραστηριοτήτων σε μία νέα αυτόνομη μονάδα

Η Volvo Cars και η μητρική της εταιρεία, Geely Holding, συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινοπραξία υπό το όνομα “Aurobay” για τα συστήματα κίνησης, υλοποιώντας σχέδια που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη συγχώνευση των σχετικών δραστηριοτήτων σε μία νέα αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα.

Η νέα εταιρεία θα είναι παγκόσμιος προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων στα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, συστημάτων μετάδοσης και υβριδικών λύσεων.

Η Aurobay θα ανήκει αρχικά από κοινού στη Volvo Cars και την Geely Holding. Ως μέρος της δημιουργίας της, η Volvo Cars θα μεταφέρει κατά τους επόμενους μήνες στην κοινοπραξία όλα τα περιουσιακά στοιχεία της θυγατρικής πλήρους κατοχής της, Power Engineering, στη Σουηδία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μονάδα κινητήρων που βρίσκεται στο Σκόβντε στη Σουηδία, μαζί με την ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης, το εργοστάσιο κινητήρων της στην Κίνα, καθώς και άλλα σχετικά περιουσιακά στοιχεία.

Για την Geely Holding, ο νέος οργανισμός θα επωφεληθεί από την προσθήκη μιας ισχυρής ομάδας Έρευνας και Εξέλιξης και θα αποφέρει τεχνολογικά προηγμένους, οικονομικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά συστήματα κίνησης στο portfolio των εταιρειών της, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για ουσιαστικές λειτουργικές, βιομηχανικές και οικονομικές συνεργασίες. Η νέα αυτόνομη εταιρεία φιλοδοξεί επίσης να προμηθεύει πελάτες έξω από τον όμιλο της Geely Holding, ενώ σκοπεύει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προμήθεια συστημάτων κίνησης με λογικό κόστος, τα οποία θα προσφέρουν υψηλή ποιότητα και χαμηλές εκπομπές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!