Πιο έξυπνο και ισχυρό το νέο Volkswagen Polo GTI

H “καρδιά” του καυτού σουπερμίνι παραμένει ο 2λιτρος TSI, όμως από εκεί και πέρα όλα αλλάζουν

Definiert neue Maßstäbe im Segment der kleinen Kompakten

Πιο έξυπνο και ισχυρό το νέο Volkswagen Polo GTI

H “καρδιά” του καυτού σουπερμίνι παραμένει ο 2λιτρος TSI, όμως από εκεί και πέρα όλα αλλάζουν

Μετά το ανανεωμένο Polo ήρθε και η ώρα του GTI να «αναβαθμιστεί» από την Volkswagen. Δεν πρόκειται για ένα τυπικό σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, καθώς πέρα από την παρουσία του 2.0 TSI που αποδίδει πλέον 207 ίππους, το σπορ σουπερμίνι εφοδιάζεται με τεχνολογικά συστήματα από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ο 2λιτρος turbo βενζίνης συνδυάζεται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, το οποίο στέλνει τη διαθέσιμη ροπή (η μέγιστη τιμή της είναι 320 Nm από τις 1.500 έως τις 4.500 σ.α.λ.) στους εμπρός τροχούς. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 240 χλμ/ώρα. Η Volkswagen εφοδιάζει το Polo GTI με σπορ πλαίσιο που έχει ρυθμιστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, με την απόσταση από το έδαφος να είναι μικρότερη κατά 15 χιλ. σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.

Το νέο Polo GTI μπορεί να παραγγελθεί σε πέντε χρώματα: μαύρο, γκρι, κόκκινο, λευκό και μπλε (τα τρία τελευταία μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά με μαύρη οροφή). Στο βασικό εξοπλισμό είναι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και στον προαιρετικό 18 ιντσών. Στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζουν οι κόκκινες ραφές στο τιμόνι, στα καθίσματα και στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο το ηχοσύστημα της beats, ισχύος 300 watt και με 6 ηχεία.

Ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Στο στάνταρ εξοπλισμό του νέου Polo GTI περιλαμβάνονται οι προβολείς IQ.Light – LED matrix, καθώς και η φωτιζόμενη γρίλια που συνοδεύει τα φώτα ημέρα. Με αυτή τη «φωτεινή υπογραφή» αφενός τονίζεται η συγγένεια του Polo GTI με τα νέα Golf, Arteon, Tiguan και αφετέρου δημιουργείται μία… στιλιστική γέφυρα με τα αμιγώς ηλεκτρικά ID. Τα πίσω LED περιλαμβάνουν δυναμικά φλας και animated φώτα φρένων, ενώ ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας χαρίζει πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο.

Για πρώτη φορά στο Polo GTI κάνει την εμφάνισή του η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE Travel Assist. Το σύστημα αναλαμβάνει το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο σε ταχύτητας από 0 έως 210 χλμ/ώρα, διατηρώντας το Polo στο κέντρο της λωρίδας και σε σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Στο νέο GTI η Volkswagen τοποθετεί τη νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων MIB3.1, η οποία μέσω ενσωματωμένης κάρτας eSIM επιτρέπει τη χρήση των υπηρεσιών We Connect (προπληρωμένες για περιορισμένη περίοδο) και We Connect Plus (έτοιμες για δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για ένα ή τρία χρόνια). Πλέον γίνεται ασύρματα η σύνδεση με τα Apple CarPlay και Android Auto. Το ταμπλό Digital Cockpit Pro περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 10,25 ιντσών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!