Ντεμπούτο το 2024 για το ηλεκτρικό SUV Skoda Elroq

Το επόμενο στάδιο της επέκτασης της Skoda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σχεδόν έτοιμο, με το SUV Elroq να τοποθετείται του χρόνου κάτω από το Enyaq.

Ντεμπούτο το 2024 για το ηλεκτρικό SUV Skoda Elroq

Το επόμενο στάδιο της επέκτασης της Skoda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι σχεδόν έτοιμο, με το SUV Elroq να τοποθετείται του χρόνου κάτω από το Enyaq.

Η Skoda επιβεβαίωσε ότι το Elroq, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, θα καταφθάσει το 2024, ως το πρώτο από μια σειρά από τρία ακόμη νέα EV που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2026. Το νέο, μικρότερο SUV θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα MEB με το Enyaq και θα εισάγει μια νέα γενιά σχεδιαστικής γλώσσας της Skoda, η οποία θα υιοθετηθεί και από τα άλλα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Το νέο Elroq θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW, και θα μοιράζεται μεγάλο μέρος της εμπρός δομής και των γενικών αναλογιών με το Enyaq. Για να μειωθεί το μέγεθός του, θα μικρύνει ο πίσω πρόβολος, δίνοντας στο νέο μοντέλο μήκος περίπου 4,5 μέτρων, γεγονός που θα το τοποθετήσει μεταξύ των Skoda Enyaq και του Karoq με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Λόγω της ηλεκτρικής πλατφόρμας, ο χώρος στο εσωτερικό θα είναι πιο κοντά σε αυτόν του Enyaq, με πολύ χώρο στα πίσω καθίσματα, επίπεδο δάπεδο και μεγάλο χώρο αποσκευών. Το Elroq θα είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Skoda που θα εισάγει τη σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid», που παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο Vision 7S. Αυτή η εμφάνιση θα υιοθετηθεί σε όλη την επερχόμενη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και στις ανανεωμένες εκδόσεις των Enyaq και Enyaq Coupe το 2025.

Αυτή η νέα σχεδιαστική εποχή καθοδηγείται από τον επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda, Oliver Stefani, και διαθέτει ένα πιο καθαρό και εκλεπτυσμένο στιλ. Τα όρθια φωτιστικά σώματα έχουν πιο μικρές διαστάσεις, ενώ η παραδοσιακή μάσκα έχει αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου από ένα γυαλιστερό μαύρο διακοσμητικό στοιχείο.

Η Skoda θα παρουσιάσει σημαντικές ανανεώσεις και το εσωτερικό του Elroq, με ένα νέο σχεδιασμό του ταμπλό, που διαθέτει μια οθόνη με προσανατολισμό πορτραίτου, την οποία πιθανότατα θα δανειστεί από το 7S Concept. Παρά την τάση του Ομίλου VW να καταργεί όλα τα φυσικά χειριστήρια, η Skoda θα πάει κόντρα στο ρεύμα, εξακολουθώντας να διαθέτει περιστροφικά χειριστήρια για τον κλιματισμό, πλήκτρα συντόμευσης και φυσικό διακόπτη έντασης ήχου.

Το Elroq θα αποκαλυφθεί το 2024, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στη φιλόδοξη επέκταση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda, που θα περιλαμβάνει το προαναφερθέν 7S concept, ένα νέο, μικρότερο SUV, και ένα αμιγώς ηλεκτρικό station wagon.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!