Η iX3 είναι εδώ: Το ηλεκτρικό SUV της BMW με αυτονομία 460 χλμ. (τιμές)

Το πρώτο μοντέλο της οικογένειας iX παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τα στελέχη του BMW Group Hellas

Η iX3 είναι εδώ: Το ηλεκτρικό SUV της BMW με αυτονομία 460 χλμ. (τιμές)

Το πρώτο μοντέλο της οικογένειας iX παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τα στελέχη του BMW Group Hellas

Η διαδικτυακή εκδήλωση του BMW Group Ελλάς σηματοδότησε την έναρξη διάθεσης της iX3 στη χώρα μας. Παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Andreas Sieben, τα στελέχη της BMW ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ηλεκτρικού SUV της γερμανικής μάρκας, αλλά και την τοποθέτησή του στην ελληνική αγορά.

H 4,73 μέτρων iX3 κατατάσσεται στην μεσαία κατηγορία, προσφέροντας πλούσιους χώρους για 5 άτομα και τις αποσκευές τους (510 λτ). Εφοδιάζεται με την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας eDrive, που περιλαμβάνει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 286 ίππων και ροπής 400 Nm, τοποθετημένο στον πίσω άξονα με αποστολή να κινεί τους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με το Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης στο BMW Group Hellas, Αντώνη Αδάναλη, η επιλογή να μην είναι 4×4 η iX3 έγινε επειδή έρευνες έδειξαν ότι η τετρακίνηση δεν παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατηγορία. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η iX3 κατασκευάζεται στην Κίνα, ο κ. Αδάναλης είπε ότι η ποιότητα κατασκευής της είναι ανάλογη κάθε μοντέλου που φέρει το σήμα της BMW.

Επαρκής αυτονομία για κάθε χρήση 

Η μεγάλη μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh προσφέρει αυτονομία 460 χλμ. στον κύκλο WLTP, η οποία όπως απάντησε ο κ. Sieben σε ερώτηση του Motorone είναι επαρκής ώστε η iX3 να αποτελεί το κύριο αυτοκίνητο μίας οικογένειας. Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση για 8 έτη ή 160.000 χλμ. Ζυγίζει 518 κιλά και χωρίζεται σε 10 modules, 8 κ των οποίων βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου και τα άλλα δύο κάτω από το χώρο αποσκευών.

Το συνολικό βάρος της iX3 ανέρχεται σε 2.260 κιλά, όμως – όπως ανέφερε ο κ. Αδάναλης – δεν γίνεται αντιληπτό κατά την οδήγηση, λόγω των δυναμικών χαρακτηριστικών του SUV και της άμεσης απόκρισης του ηλεκτρικού μοτέρ. Χαρακτηριστικός είναι ο χρόνος επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα σε 6,8 δλ, πολύ κοντά σε αυτόν της Χ3 30i (6,4 δλ). Η τελική ταχύτητα της iX3 περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα, προκειμένου να μην επηρεάζεται σημαντικά η αυτονομία.

Μέσω έξυπνου φορτιστή wallbox 11 kW, η φόρτιση της μπαταρίας από το 0 στο 100% διαρκεί 7,5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή 150 kW η διαδικασία φόρτισης 0-80% ολοκληρώνεται σε περίπου μισή ώρα. Από την BMW ενημέρωσαν ότι ταχυφορτιστές DC 150 kW θα δούμε να λειτουργούν στην Ελλάδα έως τα τέλη του 2021.

Από αριστέρα οι κ.κ. Νίκος Καψής, Product Manager BMW Group Hellas, Andreas Sieben, CEO & Managing Director BMW Group Hellas, Αντώνης Αδάναλης, Sales Operations & e-Mobility Manager BMW Group Hellas και Κωνσταντίνος Διαμαντής, Corporate Communications Manager BMW Group Hellas.

Τιμή αντίστοιχη της τετρακίνητης Χ3

Η βασική τιμή της iX3 στην έκδοση Inspiring ορίζεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία, στα 64.200 ευρώ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι δε δικαιούται κρατικής επιδότησης, καθώς η λιανική τιμή προ φόρων είναι πάνω από το όριο των 50.000 ευρώ. Πάντως ο κ. Αδάναλης δεν απέκλεισε – όταν τον ρωτήσαμε σχετικά – μελλοντικά να κυκλοφορήσει έκδοση της iX3 κάτω από αυτό το όριο, κάτι που σημαίνει ότι θα πληροί το κριτήριο για την επιδότηση από την πολιτεία.

Στον εξοπλισμό της έκδοσης Inspiring περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού, πανοραμική ηλιοροφή, αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ασύρματη φόρτιση κινητού, υπηρεσίες Connected Professional και Concierge Services, Driving Assistant Professional/Parking Assistant κ.α.

Η ακόμη πλουσιότερη έκδοση Impressive πωλείται προς 70.810 ευρώ και περιλαμβάνει επιπλέον της Inspiring δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων, σπορ καθίσματα οδηγού/συνοδηγού, αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, προσαρμοζόμενους προβολείς LED, σύστημα άνετης πρόσβασης με ψηφιακό κλειδί, head-up display, λειτουργία αναγνώρισης χειρονομιών στο σύστημα πολυμέσων, ηχοσύστημα Harman Kardon, υποβοήθηση στάθμευσης Parking Assistant Plus και άλλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!