Καθ’ οδόν το σχέδιο της Jaguar να γίνει ηλεκτρική μάρκα

Η Jaguar προωθεί το σχέδιό της να εξελιχθεί σε μια μάρκα πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της μας ενημερώνει για την πρόοδο των προετοιμασιών της.

Καθ’ οδόν το σχέδιο της Jaguar να γίνει ηλεκτρική μάρκα

Η Jaguar προωθεί το σχέδιό της να εξελιχθεί σε μια μάρκα πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της μας ενημερώνει για την πρόοδο των προετοιμασιών της.

Η Jaguar θα μας δώσει την πρώτη προεπισκόπηση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού της μέλλοντος μέσα στη φετινή χρονιά, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενόψει της αναγέννησης της μάρκας, που θα ξεκινήσει το 2025.

Καθώς η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε βελτιωμένα αποτελέσματα κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022-23, ο Adrian Mardell δήλωσε ότι η διαδικασία αναγέννησης της Jaguar, που φέρει την ονομασία Project Panthera, εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι οι επενδύσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση αυτής της προόδου είναι βιώσιμες. Υποστήριξε επίσης ότι η Jaguar θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από το μέλλον της αργότερα φέτος, αντί για το 2024, όπως αναμενόταν.

«Η πρόθεσή μας να μετατρέψουμε την Jaguar σε μια μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει», δήλωσε ο Mardell. «Έχουμε ήδη προηγμένα μοντέλα τα οποία δοκιμάζονται στο πλαίσιο έρευνας σε διάφορες αγορές και θα οριστικοποιήσουμε τη σειρά μοντέλων εντός των επόμενων 3-6 μηνών. Θα αρχίσουμε να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες αργότερα φέτος, ίσως με μια μικρή προεπισκόπηση. Θα δείτε ένα πρώτο προϊόν Jaguar το 2025, και στη συνέχεια περαιτέρω προϊόντα μετά από αυτό».

Ο Mardell δήλωσε ότι η Jaguar Land Rover αξιοποιεί ήδη τεχνικές συνεργασίες με βασικούς παρόχους τεχνολογίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. «Το επιχειρηματικό μας μοντέλο βασίζεται στις συνεργασίες. Δεν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Έχουμε ήδη ανακοινώσει αρκετές συνεργασίες, με εταιρείες όπως η nVidia και η Wolfspeed. Κάνουμε πολλή δουλειά με τις εταιρείες της Tata (του ομίλου στον οποίο ανήκει η Jaguar Land Rover), και αυτό θα συνεχιστεί. Θα προβούμε σε ανακοινώσεις για περαιτέρω συνεργασίες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Αισθανόμαστε πολύ σίγουροι για την Jaguar, η επένδυση είναι προσιτή».

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι βελτιωμένα έσοδα μετά από ένα τρίμηνο κατά το οποίο αύξησε την παραγωγή των βασικών της μοντέλων Range Rover, Range Rover Sport και Defender. Η εταιρεία έχει επίσης περισσότερες από 210.000 παραγγελίες καταχωρημένες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του Range Rover για περισσότερο από ένα πλήρες έτος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!