No1 Monte Carlo WRC 2023

To Ράλλυ Μόντε Κάρλο είναι ο παλαιότερος αγώνας του Πρωταθλήματος, αφού η πρώτη του έκδοση διεξήχθη το 1911 και ο πιο διάσημος. Είναι το ράλλυ που όλοι θέλουν να κερδίσουν, αφού αποτελεί το κόσμημα της σεζόν και συνήθως είναι απρόβλεπτο. 

Παρότι αποτελεί ασφάλτινο αγώνα σε στενούς, γεμάτους στροφές ορεινούς δρόμους των γαλλικών Άλπεων, ο καιρός είναι απρόβλεπτος, καθώς διεξάγεται στην καρδιά του χειμώνα και τα πληρώματα ενδέχεται να συναντήσουν χιόνι και πάγο σε συνδυασμό με στεγνό οδόστρωμα, μερικές φορές ακόμα και εντός της ίδιας ειδικής διαδρομής.

Συνεπώς, η προσαρμοστικότητα στις συνθήκες και η σωστή επιλογή μεταξύ των τεσσάρων διαφορετικών τύπων ελαστικών που θα είναι διαθέσιμοι, κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, οι οδηγοί εξερευνούν ακόμα τα καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία συναντούν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες, ιδίως αυτοί που έχουν αλλάξει ομάδα. 

Φέτος, αυτό δεν ισχύει για την Toyota, η οποία θα αγωνιστεί στο Μόντε Κάρλο με το περυσινό GR Yaris. Την κατάσταση κάνει πιο δύσκολη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν service στο μέσο της ημέρας και τα πληρώματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα με τα εργαλεία που διαθέτουν στο αυτοκίνητό τους.

Το service park θα βρίσκεται και πάλι στη μαρίνα του Μονακό, με τον αγώνα να εκκινεί από την εμβληματική πλατεία όπου βρίσκεται το Καζίνο του πριγκιπάτου. 

Το τετραήμερο περιλαμβάνει περάσματα από το φημισμένο Col de Turini, την κλασική διαδρομή Luceram – Lantosque, καθώς και την κατάβαση από το La Cabanette, που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά το 2020, και είναι η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή της διοργάνωσης, με μήκος 24,9 χιλιόμετρα.

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Κείμενα & Design: Φαμπρίτσιο Λαζάκις
Επιμέλεια: Νόνικα Βλασσοπούλου
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου 2023