Afeela: Η νέα μάρκα αυτοκινήτων από τις Sony και Honda

H Sony και η Honda παρουσίασαν στην έκθεση CES τη νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ονομάζεται Afeela.

Afeela: Η νέα μάρκα αυτοκινήτων από τις Sony και Honda

H Sony και η Honda παρουσίασαν στην έκθεση CES τη νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ονομάζεται Afeela.

Η κοινοπραξία δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίας από την Ιαπωνία, η Sony και η Honda αντίστοιχα, αποκάλυψαν στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas την ονομασία της νέας εταιρείας τους που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Afeela, όπως είναι η ονομασία της εξελίσσει ήδη αυτοκίνητο, το οποίο και θα παρουσιάσει μέσα στο 2025.

Πρόκειται για το Vision-S concept, το οποίο πρωταγωνίστησε και στην παρουσίαση που έγινε στο Las Vegas. Πάνω στην κεντρική σκηνή το πρωτότυπο μοντέλο εμφάνισε στο μπροστινό μέρος του το όνομα Afeela. Στην πραγματικότητα το λογότυπο της νέας μάρκας εμφανίστηκε στην οθόνη του αυτοκινήτου που είναι ενσωματωμένη στο εμπρός μέρος του και χρησιμεύει για να εμφανίζει πληροφορίες στους πεζούς όπως για τον καιρό, για την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου ή, όπως εναλλακτικά μια διαφήμιση για παράδειγμα για τον Spiderman.

Όσον αφορά το concept θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε κατά πόσο αυτά που διαθέτει σε αυτή την πρωτότυπη μορφή του θα περάσουν και στην έκδοση παραγωγής.

Η παρουσίαση έγινε από τον Yasuhide Mizuno, πρόεδρο και CEO της Sony Honda Mobility, ο οποίος δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις σχετικά με την ονομασία της νέας εταιρείας και γιατί επιλέχθηκε αυτό το όνομα. Πέρα από την απόδοση του «Feel» «αίσθηση» στα ελληνικά, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας κινητικότητας που θέλουν να δημιουργήσουν, όπου το αυτοκίνητο θα σε κάνει να αισθάνεσαι, αλλά και θα αισθάνεται αυτό που εσύ νιώθεις, δεν δόθηκαν περισσότερες εξηγήσεις.

Επιπλέον, έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την παρουσίαση και παραγωγή του μοντέλου. Αναμένεται μέσα στο 2025 η παρουσίασή του και λίγο αργότερα προς το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζουν να γίνουν μέσα στην άνοιξη του 2026.

Το Afeela Vision-S, μεταξύ άλλων θα διαθέτει 45 αισθητήρες και κάμερες μέσα και έξω. Χάρη στην πλευρά της Sony στη συνεργασία, θα προσφέρει επίσης την καλύτερη δυνατή ψυχαγωγία για ταινίες, μουσική και παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!