Ειδική έκδοση Quantum για το Kia Stonic

Τo Kia Stonic θα αποκτήσει μία νέα ειδική έκδοση «Quantum», ενόψει 2023.

Ειδική έκδοση Quantum για το Kia Stonic

Τo Kia Stonic θα αποκτήσει μία νέα ειδική έκδοση «Quantum», ενόψει 2023.

Η Kia έχει σήμερα στη γκάμα της επτά SUV (και σύντομα θα γίνουν οκτώ, με το επερχόμενο EV9) και το Stonic είναι το πιο οικονομικό και μικρό του στόλου. Τώρα η Kia, για να προσδώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο κάπως ξεχασμένο compact crossover της, θα ξεκινήσει να διαθέτει μια νέα ειδική έκδοση «Quantum» του μικρού SUV, για να το κάνει να ξεχωρίσει περισσότερο ανάμεσα στους πολυάριθμους αντιπάλους του.

Το Stonic Quantum τοποθετείται επάνω από τη ανώτερη έκδοση GT-Line και η Kia αναφέρει ότι προσφέρει γενναιόδωρα επίπεδα εξοπλισμού σε συνδυασμό με μέγιστη αξία. Η έκδοση Quantum θα διατίθεται με τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1 λίτρου, που αποδίδει 100 ίππους στους εμπρός τροχούς. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων και επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δευτερόλεπτα.

Το εξωτερικό του Stonic Quantum δέχεται χρώμα Storm Grey σε συνδυασμό με διχρωμία στην οροφή, που συμπληρώνει το οπτικό αποτέλεσμα με κίτρινο. Επίσης, οι ζάντες 17 ιντσών περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, αλλά το Quantum δεν διαθέτει τους πιο σπορ προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα LED που υπάρχουν στα μοντέλα GT-Line και GT-Line S.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ταπετσαρίες σε μαύρο και γκρι χρώμα με κίτρινα ένθετα, μαζί με περαιτέρω κίτρινες πινελιές στην καμπίνα επιβατών. Ο αυτόματος κλιματισμός είναι στάνταρ, μαζί με κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 8 ιντσών με Apple CarPlay και Android Auto, φιμέ τζάμια, προβολείς ομίχλης και πίσω φώτα LED.

Η ειδική έκδοση Quantum διαθέτει τον ίδιο εξοπλισμό ασφαλείας που διατίθεται σε όλη τη γκάμα του Stonic, ο οποίος περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και σύστημα υποβοήθησης της προσοχής του οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!