Jaguar C-Type 70 Edition: Ρετροσπεκτίβα μιας ιστορικής νίκης

Οι βρετανοί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρέπλικες της ιστορικής C-Type στις αρχές του 2021 και πλέον παρουσιάζουν δύο ακόμα πιο σπάνιες παραλλαγές τους με έμπνευση την σαρωτική παρουσία του αγωνιστικού μοντέλου στο Le Mans πριν σχεδόν 70 χρόνια

Jaguar C-Type 70 Edition: Ρετροσπεκτίβα μιας ιστορικής νίκης

Οι βρετανοί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρέπλικες της ιστορικής C-Type στις αρχές του 2021 και πλέον παρουσιάζουν δύο ακόμα πιο σπάνιες παραλλαγές τους με έμπνευση την σαρωτική παρουσία του αγωνιστικού μοντέλου στο Le Mans πριν σχεδόν 70 χρόνια

H βρετανική φίρμα έχει μακρά παράδοση σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς σε άπταιστα αγγλικά modern classics” και επί της ουσίας αποτελούν αναγεννημένες εκδοχές ιστορικών μοντέλων της, που δίνουν συνέχεια σε αυτοκίνητα που εξέλιπαν από καιρό.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η C-Type η οποία προσφάτως αποτέλεσε το νέο αντίστοιχο project της Jaguar που ανακοινώθηκε πριν δύο χρόνια και παρά την δεδομένη σπανιότητα του μοντέλου ακόμα και σε ανακατασκευασμένη εκδοχή δεν έχασε ευκαιρία να δημιουργήσει, δύο ειδικές εκδόσεις με τα διακριτικά 70 Edition οι οποίες έχουν έναν παραπάνω λόγο να ξεχωρίζουν από το ομολογουμένως όχι και τόσο μεγάλο πλήθος των C-Type.

Οι δύο ειδικές εκδόσεις σχεδιάστηκαν προς τιμή της νίκης της ιστορικής C-Type στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1953, μια χρονιά που το αγωνιστικό τετράτροχο της Jaguar μονοπώλησε τη γαλλική πίστα τερματίζοντας στην πρώτη, την δεύτερη, την τέταρτη αλλά και την ένατη θέση.

Έτσι η μία από τις δύο ειδικές εκδόσεις βάφεται στην απόχρωση British Racing Green η οποία είναι συνυφασμένη με το αυτοκίνητο που απέσπασε την νίκη στο Le Mans αλλά και το βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και την Jaguar.

Σε απόλυτη αρμονία το εσωτερικό επενδύεται από πράσινης απόχρωσης σουεντ. Η δεύτερη C-Type 70 Edition υιοθετεί γκρι απόχρωση για το αμάξωμα παραπέμποντας στο πλατινένιο ιωβηλαίο του μοντέλου και το οποίο συνδυάζεται με κόκκινες Cranberry δερμάτινες επενδύσεις για το εσωτερικό.

Εκτός από τις παραπάνω αποχρώσεις οι δύο επετειακές ρέπλικες της C-Type διαθέτουν διακριτικά κατασκευασμένα από ασήμι και εμαγιέ δια χειρός του κοσμηματοπώλη Deakin & Francis ενώ η πλακέτα στο ταμπλό και το πάνω μέρος του κλειδιού έχουν ως πρώτη ύλη τη δεξαμενή καυσίμου μιας ιστορικής C-Type.

Όπως ακριβώς ισχύει και για τις υπόλοιπες ρέπλικες της C-Type, οι Edition 70 επωφελούνται από inline-six κινητήρα 3,4 λίτρων με τριπλό καρμπυρατέρ της Weber και ισχύ 220 ίππων.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Jaguar για το project ανακατασκευής των C-Type κάθε αντίτυπο απαιτεί 3.000 εργατοώρες για να κατασκευαστεί ενώ οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού. Η Jaguar η οποία έχει επίσης κατασκευάσει στο παρελθόν ρέπλικες της D-Type και φυσικά της E-Type, χρησιμοποιεί το σύστημα μοντελισμού CAD αλλά και μεθόδους παραγωγής αντίστοιχες της εποχής όπου ανήκε το κάθε μοντέλο προκειμένου να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο πιστά αλλά και ελαφρώς βελτιωμένα αντίγραφα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν και το αντίστοιχο τίμημα καθώς η τιμή των C-Type 70 Edition ξεκινά από το 1,5 εκατομμύριο στερλίνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!