NASCAR: Το ντεμπούτο του Kimi Raikkonen

Δείτε το ντεμπούτο του Πρωταθλητή της Formula 1, Kimi Raikkonen, στην ανώτερη κατηγορία του NASCAR, στο Watkins Glen, όπου κατάφερε να φτάσει έως την 9η θέση, πριν εμπλακεί στο ατύχημα που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

O τελευταίος Πρωταθλητής της Ferrari στη Formula 1 (το 2007), Kimi Raikkonen, που τον Οκτώβριο θα γιορτάσει τα 43α γενέθλιά του, έκανε το ντεμπούτο του στην ανώτερη κατηγορία του NASCAR, το Cup Series, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Watkins Glen.

O Φινλανδός αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος της περασμένης σεζόν ήταν καλεσμένος της ομάδας Trackhouse Racing, η οποία δημιούργησε την πρωτοβουλία Project 91, με καλεσμένους οδηγούς από άλλες μορφές αγώνων, για να αγωνιστούν στην ανώτερη κατηγορία του NASCAR.

H συμμετοχή του Raikkonen στο Watkins Glen ήταν ο μοναδικό αγώνας του Project 91 για φέτος. Ο Φινλανδός, που είχε συμμετάσχει σε αγώνες του Πρωταθλήματος φορτηγών και της δεύτερης κατηγορίας του NASCAR, Xfinity Series το 2011, έφτασε στον αγώνα του Watkins Glen έως την 9η θέση πριν από τη σύγκρουση που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη στο μέσο του αγώνα, στην οποία δεν έφερε ευθύνη.

Πέραν του Ρώσου Daniil Kvyat, πρώην οδηγού της F1, που συμμετείχε για δεύτερη φορά σε αγώνα NASCAR, το ντεμπούτο του στο θεσμό έκανε στο Watkings Glen και ο Γερμανός Mike Rockenfeller, Πρωταθλητής του DTM το 2013 και νικητής των 24 Ωρών του Le Mans το 2010. Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του 25ου αγώνα από τους 36 της φετινής σεζόν, όπου επικράτησε ο Kyle Larson, στο ακόλουθο βίντεο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!