Toyota Highlander: Αναβάθμιση digital ευφυΐας

Η ιαπωνική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων στο μεγαλύτερο υβριδικό SUV της στοχεύοντας σε μια πιο συνδεδεμένη και εξατομικευμένη εμπειρία με την συνδρομή ενός νέου infotainment

Toyota Highlander: Αναβάθμιση digital ευφυΐας

Η ιαπωνική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων στο μεγαλύτερο υβριδικό SUV της στοχεύοντας σε μια πιο συνδεδεμένη και εξατομικευμένη εμπειρία με την συνδρομή ενός νέου infotainment

Το πληθωρικό και επταθέσιο SUV της Toyota υποδέχεται μια σειρά αναβαθμίσεων προς όφελος μιας πιο ψηφιακά ενσυνείδητης εμπειρίας, αλλά και την πρόσβαση σε νέες επιλογές.

Ξεκινώντας από τις τελευταίες, το Highlander το οποίο προσφέρεται στην Ευρώπη ως επταθέσιο και τετρακίνητο με τη συνδρομή του ευφυούς συστήματος AWD-i, εμπλουτίζει την χρωματική του παλέτα με ένα νέο πράσινο μεταλλικό χρώμα με την ονομασία Cypress Green και το οποίο συνδυάζεται με μια νέα επίσης επιλογή για τις επενδύσεις του εσωτερικού στις αποχρώσεις του μπεζ και της ώχρας, οι οποίες σύμφωνα με την Toyota προσδίδουν μια «premium αίσθηση». Τις νέες επιλογές συμπληρώνει ένα σετ τροχών αλουμινίου 20 ιντσών με μαύρο φινίρισμα.

Ακόμα σημαντικότερη από τα παραπάνω είναι η ένταξη του νέου συστήματος πολυμέσων  Toyota Smart Connect το οποίο έγκειται στην ενσωμάτωση μιας οθόνης αφής 12,3 ιντσών, υψηλής ευκρίνειας για τις λειτουργίες του infotainment. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται πλέον σύστημα πλοήγησης μέσω cloud για πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ψηφιακός βοηθός.

Στην περίπτωση που επιλεγεί το Toyota Smart Connect+, το σύστημα πλοήγησης, με τον προγραμματισμό διαδρομών, μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα ακόμα και αν το cloud δεν είναι προσβάσιμο. Το σύστημα παρέχει επίσης πληροφορίες για την οδική σήμανση αλλά και για τις σταθερές κάμερες καταγραφής ταχύτητας ενώ προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση της χαρτογράφησης.

Στις προσθήκες συγκαταλέγεται επίσης σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών τηλεφώνων, ενώ η αναβάθμιση του infotainment δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω smartphone και πρόσβασης σε λειτουργίες εξ αποστάσεως όπως το κλείδωμα/ξεκλείδωμα και η ενεργοποίηση των φωτιστικών σωμάτων, δυνατότητα ιδιαίτερα χρήσιμη όταν, φερ΄ειπείν ο οδηγός προσπαθεί να εντοπίσει το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης.

Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος φιλοξενείται σε οθόνη 12,3 ιντσών και υπόσχεται περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και τέσσερα διαφορετικά θέματα (Casual, Smart, Tough και Sport) αλλά και περισσότερη χρηστικότητα, αναγνωσιμότητα χάρη στα ανασχεδιασμένα γραφικά και τον νέο τρόπο τρισδιάστατης απεικόνισής τους.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, το νέο Highlander θα είναι διαθέσιμο στην δυτική Ευρώπη με το υβριδικό σύνολο που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων με ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδοντας 248 ίππους και περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 149 γρ./χλμ. Εξίσου διαθέσιμη σε ορισμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου θα είναι μια επίσης υβριδική έκδοση η οποία αντικαθιστά την βενζινοκίνητη V6 με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 3,5 λίτρων, με πρωταγωνιστή ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων επικουρούμενο από ηλεκτρικά μοτέρ, με συνδυαστική ισχύ 269 ίππων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!