NASCAR – Darlington: Μία αμφισβητούμενη νίκη

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 12o γύρο της φετινής σεζόν του Αμερικανικού Πρωταθλήματος NASCAR, στο Darlington.

Με αμφισβητούμενο τρόπο κατέκτησε τη νίκη ο Joey Loganο στον αγώνα 400 μιλίων του Darlington, το 12ο της φετινής σεζόν του NASCAR, με την Ford Mustang #22 της ομάδας της Penske, αφού έσπρωξε στον τελευταίο γύρο τον William Byron (της Hendrick Motorsport), που ήταν επικεφαλής. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Byron να χάσει στιγμιαία τον έλεγχο της Chevrolet Camaro #24 και να πέσει στη 13η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Logano από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι ο Byron τον είχε στριμώξει στον τοίχο πριν από το επίμαχο σπρώξιμο, που του έδωσε την πρωτοπορία. Ο Logano κατάφερε να διατηρηθεί επικεφαλής μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, με απόσταση μόλις 0,775 δλ. από τη #8 Chevrolet του Tyler Reddick (Richard Childress Racing), για να κατακτήσει την πρώτη του νίκη έπειτα από 40 αγώνες στο NASCAR, δηλαδή από πέρυσι το Μάρτιο.

Ο Logano είχε κερδίσει το πρώτο από τα τρία σκέλη του αγώνα -η πρώτη του νίκη σε σκέλος αγώνα φέτος- έχοντας καταφέρει να διατηρήσει πίσω του τη Chervrolet #1 του Ross Chastain (Trackhouse Racing), που με τη σειρά του αναδείχθηκε νικητής του δεύτερου σκέλους, διατηρώντας πίσω του την Toyota Camry #19 του Martin Truex Jr. (Joe Gibbs Racing). Στην τρίτη θέση του δεύτερου σκέλους τερμάτισε ο Logano, ενώ ο Chastain είχε ατύχημα στο ξεκίνημα του 3ου σκέλους.

Προς το τέλος του αγώνα, ο Truex πυροδότησε μια καραμπόλα, η οποία τερμάτισε πρόωρα τον αγώνα πολλών πρωταγωνιστών, όπως οι Kurt Busch, Denny Hamlton, Bubba Wallace, Chase Briscoe και άλλους. Μπροστά, ο Byron κατάφερε να προσπεράσει τον Logano για την πρωτοπορία στην επανεκκίνηση του 268ου γύρου (από τους 293). Ο Logano πλησίασε στους τελευταίους γύρους για να οδηγηθεί η κατάσταση στο σπρώξιμο του τελευταίου γύρου.

NASCAR - Darlington

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!