Ιδού οι νέες Jaguar ΧΕ και XF 300 Sport

Tα πολυτελώς εξοπλισμένα sedan Jaguar XE και XF 300 Sport διαθέτουν 4κύλινδρο, ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα.

Ιδού οι νέες Jaguar ΧΕ και XF 300 Sport

Tα πολυτελώς εξοπλισμένα sedan Jaguar XE και XF 300 Sport διαθέτουν 4κύλινδρο, ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα.

Μετά το λανσάρισμα των νέων εκδόσεων Sport του SUV Jaguar F-Pace, η μάρκα έδωσε παρόμοια μεταχείριση στην XE, το πιο μικρό sedan που ανταγωνίζεται τη σειρά 3 της BMW, καθώς και στο μεγαλύτερη, πολυτελή XF που μάχεται τη Mercedes E-Class. Και τα δύο μοντέλα Sport χρησιμοποιούν έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, τετρακίνηση, αποκλειστικές εξωτερικές σχεδιαστικές πινελιές και αλλαγές στην καμπίνα επιβατών.

Οι XE και XF Sport 300 διαθέτουν ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 2 λίτρων, με υποστήριξη ήπια υβριδικού συστήματος 48 Volt, ο οποίος αποδίδει 296 ίππους και 400 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με τη στάνταρ τετρακίνηση, η XE 300 Sport είναι ικανή να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η XF χρειάζεται 6,1 δλ., που αυξάνονται στα 6,2 για τη station wagon έκδοση. Η τελική ταχύτητα για όλα τα μοντέλα είναι 250 χλμ./ώρα.

Επίσης, αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν ζάντες 20 ιντσών, με τις πεντάκτινες της XF διατίθενται σε ασημί ή μαύρο χρώμα με γυαλιστερά μαύρα ένθετα. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα χρώματα βαφής των κανονικών εκδόσεων. Το «Black Pack» της Jaguar προσφέρει στη στάνταρ έκδοσή του τις μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες, ενώ η γυαλιστερή μαύρη οροφή που κάνει αντίθεση είναι επίσης μέρος των προδιαγραφών Sport.

Στο εσωτερικό, η XE Sport διαθέτει επενδύσεις Monogram Aluminium, ενώ η καμπίνα επιβατών της XF Sport είναι εξοπλισμένη με πινελιές καπλαμά Satin Charcoal Ash. Περιλαμβάνεται επίσης, η οθόνη αφής Pivi Pro infotainment με ενσωματωμένη την υπηρεσία φωνητικών εντολών της Amazon Alexa.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!