Υβριδικό Mazda2 από την… Toyota

Η Mazda παρουσίασε το υβριδικό σουπερμίνι της που βασίζεται στο Yaris

Υβριδικό Mazda2 από την… Toyota

Η Mazda παρουσίασε το υβριδικό σουπερμίνι της που βασίζεται στο Yaris

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις αρχές Οκτωβρίου, η Mazda λανσάρει ένα υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία των σουπερμίνι, το οποίο βασίζεται εξολοκλήρου στο Toyota Yaris. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο ιαπωνικών εταιρειών, το Mazda2 Hybrid θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη την προσεχή άνοιξη.

Το Mazda2 Hybrid είναι ουσιαστικά ένα Yaris με το σήμα της Mazda στην μάσκα, καθώς εκτός από τεχνολογικά και σχεδιαστικά τα δύο μοντέλα είναι ίδια. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα του εσωτερικού, όπου ξεχωρίζει η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, η οποία εξέχει στο ταμπλό. Σε αυτήν εμφανίζεται και η λειτουργία του υβριδικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 116 ίππους. Η ροπή περνά στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου eCVT κιβωτίου.

 

Το Mazda2 Hybrid χρειάζεται 9,7 δλ. για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 3,8 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 87 γρ/χλμ. Τιμές που είναι αντίστοιχες με αυτές του Toyota Yaris Hybrid.

Οι τιμές του υβριδικού σουπερμίνι με το σήμα της Mazda αναμένεται να γίνουν γνωστές καθώς θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία λανσαρίσματος του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!