Νέο Skoda Karoq με έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση

Το Skoda Karoq μετά από τέσσερα χρόνια ανανεώνεται και παρουσιάζει τα νέα του πρόσωπα

Νέο Skoda Karoq με έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση

Το Skoda Karoq μετά από τέσσερα χρόνια ανανεώνεται και παρουσιάζει τα νέα του πρόσωπα

Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας το Skoda Karoq περνάει στην επόμενη φάση της ζωής του. Ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσεχικής φίρμας, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, με καλύτερη αεροδυναμική, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων χάρη και στους νέους κινητήρες EVO, ενώ επίσης προσφέρεται με νέα υλικά, πιο ποιοτικά και βιώσιμα.

Σχεδιαστικά η σιλουέτα του παραμένει γνώριμη, με τις αλλαγές να αφορούν την ανασχεδιασμένη μάσκα, που τώρα είναι πιο πλατιά, όπως επίσης μεγαλύτερο πλάτος έχουν και οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται κάτω από αυτήν. Δύο μικρότερες εισαγωγές στις άκρες ενισχύουν τη δυναμική του νέου Karoq, ενώ σε αντίθεση, τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά. Σε αυτή τη γενιά και για πρώτη φορά διαθέτουν τεχνολογία full-LED Matrix εμπρός, ενώ πίσω και στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, είναι full-LED.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική, κάτι που καταδεικνύεται από το χαμηλό δείκτη Cd: 0,30, ο οποίος είναι βελτιωμένος σε σχέση με αυτόν του μοντέλου που αντικαθιστά κατά 9%. Το ανανεωμένο Karoq έχει μήκος 4.300 χιλ. και πλάτος 1.841 χιλ. με το μεταξόνιο να έχει δύο μήκη, 2.638 χιλ. για τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 2.630 χιλ. για τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Από μέσα… άνεση

Το Karoq συνεχίζει να είναι ευρύχωρο, προσφέροντας ανέσεις στους επιβάτες του και τις αποσκευές τους, με τον όγκο να είναι 521 λίτρα σε κανονικές συνθήκες, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή εκτοξεύεται στα 1.630 λίτρα. Επιπλέον, με τα καθίσματα VarioFlex, το πορτμπαγκάζ μπορεί να χωρέσει 588 λίτρα ή 1.605 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και 1.810 λίτρα όταν αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα

Στο εσωτερικό τώρα χρησιμοποιούνται νέα πιο ποιοτικά, αλλά και βιώσιμα υλικά. Τα τελευταία είναι μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού και συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο Eco pack, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλύμματα καθισμάτων από vegan και ανακυκλωμένα υλικά, ενώ ο βελτιωμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός LED και οι νέες διακοσμητικές λωρίδες στον πίνακα οργάνων και τις επενδύσεις των θυρών δημιουργούν μία αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα. Προαιρετικά, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί πλέον να ρυθμίζεται ηλεκτρικά.

Ψηφιακό είναι το νέο περιβάλλον του εσωτερικού του ανανεωμένου Karoq. Έτσι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων «Virtual Cockpit»  είναι στάνταρ πλέον, με μέγεθος 8 ή 10,25 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων ΜΙΒ τρίτης γενιάς, έχει οθόνη από 6,5 έως 9,2 ίντσες και προσφέρει χειρισμό μέσω οθόνης αφής ή φωνητικό έλεγχο και σε κάποιες εκδόσεις μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ οι ενημερώσεις λογισμικού εγκαθίστανται «over the air», χωρίς φυσική παρουσία του κατόχου σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα.

Με 5 κινητήρες

Πλούσια είναι η γκάμα των κινητήρων που περιλαμβάνει πέντε σύνολα της νέας γενιάς EVO του Ομίλου Volkswagen. Πιο αναλυτικά, το νέο Karoq θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες diesel και τρεις βενζίνης, με χωρητικότητα από 1,0 έως 2,0 λτ. και με απόδοση από 110 έως 190 ίππους.

Στην κορυφαία εκδοχή του, ο 2.0 TSI με τους 190 ίππους θα συνδυάζεται με την έκδοση Sportline που θα έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, ο μεγάλος diesel 2.0 TDI με τους 150 ίππους θα διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Τα διαθέσιμα κιβώτια είναι ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με 7 σχέσεις.

Το ανανεωμένο Skoda Karoq διακρίνεται και για την ασφάλειά του, αφού το 2017 είχει κατακτήσει την ανώτερη διάκριση, με πέντε αστέρια, στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, κάτι που θέλει να διατηρήσει. Στο βασικό εξοπλισμό του ανήκει το Front Assist με Predictive Pedestrian Protection και City Emergency Brake. Επιπλέον, διαθέσιμοι είναι μέχρι και εννέα αερόσακους και διάφορα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το νέο σύστημα Travel Assist περιλαμβάνει από πέντε έως οκτώ βοηθητικά συστήματα, όπως το Predictive Cruise Control, το Adaptive Lane Assist και μια βελτιωμένη έκδοση του Traffic Sign Recognition, ενώ διαθέσιμα είναι και τα Park Assist και Trailer Assist. Τέλος, το ανανεωμένο Skoda Karoq αναμένεται στην ελληνική αγορά την άνοιξη του 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!