Η νέα Corvette Z06 με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 (video)

Αποκαλύφθηκε η κορυφαία έκδοση της Chevrolet Corvette, η αμερικάνικη απάντηση στα supercar

Η νέα Corvette Z06 με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 (video)

Αποκαλύφθηκε η κορυφαία έκδοση της Chevrolet Corvette, η αμερικάνικη απάντηση στα supercar

Μετά από την περίοδο αναμονής με διάφορα teaser video, η Chevrolet παρουσίασε την Corvette Z06. Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης κεντρομήχανης Corvette Stingray, έρχεται η κορυφαία Ζ06 με σαφή προσανατολισμό τη χρήση στην πίστα και την αντιπαράθεση με supercar. Η Chevrolet την εφοδίασε με αεροδυναμικό body kit που αφενός της χαρίζει εντυπωσιακή εμφάνιση και αφετέρου προσφέρει την απαραίτητη κάθετη δύναμη σε ταχύτητες που πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τα 300 χλμ/ώρα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε όμως και στον ήχο από την εξάτμιση της Ζ06, ώστε να διαφέρει από αυτόν κάθε άλλης Corvette.

Στόχος της αμερικάνικης μάρκας ήταν να τοποθετήσει στο κέντρο της Corvette Z06 τον πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα παραγωγής. Και το κατόρθωσε, παίρνοντας ως βάση τον LT6 της αγωνιστικής C8.R και φέρνοντας τον στα μέτρα της Ζ06. O νέος 5,5 V8 αποδίδει 670 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DCT). «Η νέα Corvette Z06 καθορίζει την κατηγορία των αμερικάνικων supercar», δήλωσε ο Πρόεδρος της General Motors, Mark Reuss. «Αναβαθμίζει την ξεχωριστή σχεδίαση και τα εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά της κεντρομήχανης Corvette, ώστε να προσφέρει επιδόσεις και συμπεριφορά στην πίστα χωρίς περιορισμούς».

Η μήκους 4,69 μέτρων Ζ06 είναι κατά 9,4 εκατ. φαρδύτερη από την Stingray, ώστε να φιλοξενεί τους μεγαλύτερους τροχούς (τα πίσω ελαστικά Michelin Sport Cup είναι διαστάσεων 345/25 ZR21). Η ανάρτηση (διπλά ψαλίδα εμπρός και πίσω) έχει ρυθμιστεί με γνώμονα τη συμπεριφορά στην πίστα, το περιβάλλον όπου η Corvette Z06 «νιώθει» άνετα. Την αποστολή να ακινητοποιήσουν γρήγορα και με ασφάλεια το supercar βάρους 1.561 κιλών αναλαμβάνουν φρένα της Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Το στάνταρ αεροδυναμικό πακέτο της Z06 περιλαμβάνει εμπρός splitter και πίσω αεροτομή, προσφέροντας κάθετη δύναμη 165,6 κιλών στα 299 χλμ/ώρα. Το προαιρετικό ανθρακονημάτινο πακέτο προσθέτει μεγαλύτερο εμπρός splitter και επιπλέον αεροδυναμικά στοιχεία στο αμάξωμα, προσφέροντας ακόμη καλύτερη απόδοση στην πίστα.

Οι πρώτες Corvette Z06 θα αρχίσουν να κατασκευάζονται το καλοκαίρι το 2022, τόσο σε αριστεροτίμονη όσο και σε δεξιοτίμονη έκδοση. Οι τιμές της δεν ανακοινώθηκαν, εκτιμάται όμως ότι θα αρχίζουν πάνω από τα 80.000 δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!