Μένοντας σε μία Porsche Cayenne

Ένας πρώην ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει μετατρέψει σε σπίτι του εδώ και λίγους μήνες το μεγάλο SUV

Μένοντας σε μία Porsche Cayenne

Ένας πρώην ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει μετατρέψει σε σπίτι του εδώ και λίγους μήνες το μεγάλο SUV

Γεννηθείς και μεγαλωμένος στο St Louis του Μιζούρι, ο Harrison Schoen κατετάγη στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στην ηλικία των 18 ετών. «Μέσα στο αεροπλανοφόρο έμαθα να ζω σε περιορισμένους χώρους. Οπότε όταν εγκατέλειψα το ναυτικό μετακόμισα σε ένα μικρό σπίτι. Στη συνέχεια νοίκιαζα τα δύο υπνοδωμάτια και έμενα στο γκαράζ, για να εξοικονομώ χρήματα. Ακόμη όμως και τότε κουράστηκα από τα ανούσια πράγματα που αποσπούσαν την προσοχή μου από την πραγματική ζωή». Την περασμένη άνοιξη, ο Schoen αποφάσισε να αφήσει το διαμέρισμα και να… μετακομίσει στην Porsche Cayenne, την οποία απέκτησε στις αρχές του 2021 και αποκαλεί πλέον «σπίτι».

Με περισσότερα από 200.000 χλμ. στο οδόμετρο, η Cayenne S δεν είναι του… κουτιού. Όμως ο Schoen – αφού την αγόρασε το Φεβρουάριο του 2021 – την τροποποίησε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες διαμονής και μετακίνησης σε κάθε έδαφος. Αύξησε την απόσταση από το έδαφος κατά περίπου 8 εκατ., τοποθέτησε ελαστικά off road, προβολείς και μεγάλη μπαγκαζιέρα στην οροφή, ενώ αφαίρεσε τον πίσω προφυλακτήρα για να αυξήσει τη γωνία αποχώρησης. Στο εσωτερικό της Cayenne έβαλε μία πλατφόρμα για να φτιάξει το κρεβάτι. Δεν επέλεξε τέντα οροφής, αφενός λόγω του ορίου ύψους που υπάρχει σε ορισμένα κάμπινγκ και αφετέρου για να μην επηρεαστεί το κέντρο βάρους του SUV. Ο Schoen μαγειρεύει σε φορητή κουζίνα και πλένεται κάτω από την ντουζιέρα κάμπινγκ που είναι εγκατεστημένη στην οροφή του αυτοκινήτου.

Ο 24χρονος Schoen θέλει να γυρίσει όλο τον κόσμο με την Cayenne, όμως η πανδημία του κορονοϊού έχει βάλει προσωρινό «στοπ» στα πλάνα του. Μέχρι στιγμής έχει διανύσει με την Cayenne 32.000 χλμ. και δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει σύντομα αυτόν τον τρόπο ζωής. «Απολαμβάνω τα ταξίδια και θέλω να επισκεφθώ κάθε εθνικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Το ναυτικό μου έμαθε να ζω σε περιορισμένο χώρο και να συνηθίσω την μοναξιά. Υπάρχουν πολλοί που διαμένουν σε van, όμως με τη συγκεκριμένη Porsche μπορώ να επισκεφθώ μέρη που οι περισσότεροι δεν μπορούν να προσεγγίσουν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!