Chevrolet Silverado: Ένα ακόμη ηλεκτρικό pick up (video)

Φυσικά τετρακίνητο και με 650 χλμ. αυτονομία

Chevrolet Silverado: Ένα ακόμη ηλεκτρικό pick up (video)

Φυσικά τετρακίνητο και με 650 χλμ. αυτονομία

Στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο, τη CES του Λας Βέγκας, θα κάνει ντεμπούτο το νέο ηλεκτρικό pick up της Chevrolet. Πρόκειται για το Silverado, το οποίο θα αποκαλύψει στις 5 Ιανουαρίου 2022 η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλο της General Motors, Mary Barra. Τα pick up είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι η νέα τάση στην κατηγορία. Το νέο Silverado έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως ένα ηλεκτρικό pick up, βασιζόμενο στην πλατφόρμα Ultium (την οποία μοιράζεται με το GMC Hummer) και υποσχόμενο αξιοπιστία και δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος. Η εκτιμώμενη αυτονομία με μία φόρτιση θα αγγίζει τα 650 χλμ.

Η Chevrolet έκανε γνωστό ότι οι πλούσιες εκδόσεις του Silverado θα εφοδιάζονται με σταθερή γυάλινη οροφή, η οποία θα καθιστά πιο φωτεινό το εσωτερικό και ταυτόχρονα θα προσφέρει περισσότερο “αέρα” πάνω από τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, που επιτρέπει σε όλους τους τροχούς να στρίβουν.

Παράλληλα με τις πρώτες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Silverado, η General Motors έδωσε στη δημοσιότητα το πλάνο της που περιλαμβάνει επενδύσεις 35 δισ. δολαρίων έως το 2025 στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Ο αμερικάνικος όμιλος σχεδιάζει να φέρει στην παγκόσμια αγορά περισσότερα από 30 νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!