Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που το εργοστάσιο παραγωγής της Γάνδης, στο Βέλγιο, συναρμολόγησε το πρώτο Volvo XC40.
Στις 9 Οκτωβρίου 2024, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το υπ’ αριθμόν 1.000.000 XC40/EX40.
Το Volvo XC40 είναι το πρώτο compact premium SUV που κατασκεύασε η εταιρεία και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 σε μία ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο, στην Ιταλία.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.700 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Κατέκτησε το υψηλού κύρους βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2018 – το πρώτο μοντέλο Volvo στην ιστορία που έφτασε σε αυτή τη διάκριση.
Από το 2020 και μετά, το XC40 άρχισε να διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και έγινε το πρώτο ηλεκτρικό Volvo που παρήχθη σε μεγάλη κλίμακα.
Νωρίτερα φέτος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 μετονομάστηκε σε EX40. Η τελευταία plug-in υβριδική έκδοση του XC40 κατασκευάστηκε το προηγούμενο έτος, ενώ το όνομα XC40 διατηρείται στην ήπια υβριδική έκδοση, η οποία εξακολουθεί να παράγεται.

Ο Stefan Fesser, Διευθυντής του Εργοστασίου της Γάνδης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα περάσαμε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Volvo Car Gent και ανακοινώνω υπερήφανα ότι έχουμε παραγάγει το 1.000.000ό XC40/EX40 μας. Με την εξειδικευμένη και άψογα καταρτισμένη ομάδα μας, υλοποιούμε τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, όπως φαίνεται και από το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει περισσότερες από 175.000 αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αυτού του μοντέλου.»