Renault Kiger: H πρόκληση των Ιμαλαΐων (video)

Το μικρό SUV της Renault δοκιμάστηκε σε οριακές συνθήκες

Renault Kiger: H πρόκληση των Ιμαλαΐων (video)

Το μικρό SUV της Renault δοκιμάστηκε σε οριακές συνθήκες

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Kiger, το μικρό SUV της Renault για την αγορά της Ινδίας, ήρθε αντιμέτωπο με τους απαιτητικούς δρόμους της ορεινής πολιτείας Sikkim στις παρυφές των Ιμαλαΐων. Έντεκα εργαζόμενοι από το τεχνικό κέντρο της Renault Nissan India (οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά) συμμετείχαν στον σχεδιασμό αυτής της αποστολής, με σκοπό τη δοκιμή του SUV.

Στην αφετηρία αυτού του ταξιδιού -στους πρόποδες των Ιμαλαΐων- στήθηκαν τρία Renault Kiger με διαφορετικούς κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων. Τα δύο πρώτα ήταν εξοπλισμένα με κινητήρες 1.0 λίτρου, 72 ίππων και 96 Nm ροπής, το ένα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και το άλλο με σειριακό κιβώτιο 5 ταχυτήτων Easy-R. Το τρίτο έφερε  τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα turbo 1 λίτρου, με 100 ίππους και 160 Nm ροπής, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων.

Το ταξίδι ξεκίνησε στο Gangtok, πρωτεύουσα της ορεινής πολιτείας Sikkim. Συνεχίστηκε μέσα από ένα ορεινό πέρασμα των Ιμαλαΐων στα σύνορα του Θιβέτ, ενώ αργότερα, σε περιοχές όπως το Mange, αντιμετώπισε κατολισθήσεις που κατέληξαν πάνω στο δρόμο. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα μποτιλιαρίσματα, τους απρόσιτους δρόμους και τις απότομες στροφές και κλίσεις, καθώς επίσης και το εξαιρετικά υψηλό υψόμετρο και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν, η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές δοκιμές αντοχής, με ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην ακαμψία του υποπλαισίου και στη δομή του αμαξώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις θορύβου, δόνησης και σκόνης.

Κανένα από τα τρία οχήματα όμως δεν υπέστη βλάβες και έτσι το μικρό ινδικό SUV της Renault αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόκληση των Ιμαλαΐων!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!