Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Bentley το α΄εξάμηνο

H βρετανική φίρμα σημείωσε ρεκόρ κερδών και το 2021 και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να το επαναλάβει και για την χρονιά που διανύουμε

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Bentley το α΄εξάμηνο

H βρετανική φίρμα σημείωσε ρεκόρ κερδών και το 2021 και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να το επαναλάβει και για την χρονιά που διανύουμε

Η βρετανική φίρμα από το Crewe ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγράφοντας αύξηση 124% στα κέρδη τα οποία ανήλθαν σε 398 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 389 εκ. ευρώ που είχε καταγράψει για ολόκληρη την περσινή χρονιά η οποία επίσης ήταν μια χρονιά όπου τα κέρδη της βρετανικής φίρμας σημείωσαν ιστορικό υψηλό.

Mε αφορμή τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ο επικεφαλής της Bentley, Andrian Hallmark σχολίασε «Παρά την παγκόσμια οικονομική αστάθεια, η οικονομική ευρωστία και σταθερότητα της Bentley είναι πολλά υποσχόμενη καθώς επιχειρούμε να επανεφεύρουμε την φίρμα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας Beyond 100, διαμορφώνοντας τις βάσεις που θα τις επιτρέψουν να αντιπαρέλθει τυχόν δυσμενείς εξωγενείς παράγοντες».

Παρ΄όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανακοίνωσε μόλις χθες ότι θα υπάρξει μια καθυστέρηση «λίγων μηνών» στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Bentley το οποίο αποτελεί το αποκορύφωμα της στρατηγικής Beyond 100. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει εκ νέου η βρετανική φίρμα τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη θα συμβάλλουν στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της ο οποίος προϋποθέτει την επένδυση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στο παραδοσιακό εργοστάσιο της Bentley στο Pyms Lane του Crewe.

Όπως και να έχει με τον προϊοντικό σχεδιασμό, οι πωλήσεις της Bentley σημείωσαν επίσης ανοδική πορεία το α΄εξάμηνο του 2022, αυξανόμενες κατά 33% στην Ευρώπη και 3% σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω κυρίως των προβλημάτων της πανδημίας στην Κίνα όπου οι πωλήσεις της βρετανικής φίρμας σημείωσαν μείωση 25% για το συγκεκριμένο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τα πιο δημοφιλή μοντέλα, τα σκήπτρα εξακολουθεί να διατηρεί η Bentayga εκπροσωπώντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της βρετανικής φίρμας ενώ ακολουθούν οι Flying Spur και Continental GT με ποσοστά 27% και 33% αντίστοιχα.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο τζίρος της βρετανικής φίρμας κινήθηκε αναμενόμενα επίσης ανοδικά για το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας το 1,707 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 1,324 δις το ίδιο διάστημα του 2021, ενώ τα έσοδα ανά αυτοκίνητο αυξήθηκαν επίσης από 186.000 ευρώ το 2021 σε 213.000 ευρώ, τάση την οποία η Bentley αποδίδει στην αυξημένη εξατομίκευση των μοντέλων της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!