Μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σε όλα τα μελλοντικά Renault και Dacia

Η αρχή θα γίνει από το επόμενο Megane, το οποίο θα έχει την μορφή ηλεκτρικού crossover

Μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σε όλα τα μελλοντικά Renault και Dacia

Η αρχή θα γίνει από το επόμενο Megane, το οποίο θα έχει την μορφή ηλεκτρικού crossover

Την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια το Renault Group, παρουσίασε ο επικεφαλής του ομίλου, Luca de Meo. Η πολιτική θα βασίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες: την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των επιβατών στο δρόμο και του προσωπικού στο χώρο εργασίας και τη βελτίωση της απασχόλησης, αυξάνοντας παράλληλα το μερίδιο των γυναικών στους χώρους εργασίας.

Όσον αφορά την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε όλα τα μελλοντικά Renault και Dacia να έχουν μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Η αρχή θα γίνει το 2022 με το Megane-E, την επόμενη γενιά του μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover.

Γνωρίστε το Renault Arkana, το νέο coupe SUV

Επίσης, το Renault Group προχώρησε σε δύο καινοτομίες για την ασφάλεια των οχημάτων της που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Το Fire-fighter access επιτρέπει στους πυροσβέστες να κατασβέσουν πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια τις μπαταρίες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Το Rescue Code είναι ένας κώδικας QR που παρέχει στους διασώστες όλες τις δομικές πληροφορίες ενός οχήματος, μειώνοντας κατά περίπου 15 λεπτά το χρόνο διάσωσης των επιβατών. Ήδη ο Όμιλος Renault έχει εκπαιδεύσει πυροσβέστες σε 12 ευρωπαϊκές χώρες για το πώς θα χρησιμοποιούν το QR code.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!