Υπόγειες διαβάσεις: Άρχισαν οι εργασίες συντήρησής τους

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν από την λεωφόρο Συγγρού

Υπόγειες διαβάσεις: Άρχισαν οι εργασίες συντήρησής τους

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν από την λεωφόρο Συγγρού

Πρόγραμμα συντήρησης και αναμόρφωσης των υπογείων διαβάσεων, θέτει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Αττικής. Οι περισσότερες υπόγειες διαβάσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πεζών.

Οι παρεμβάσεις άρχισαν από τις υπόγειες διαβάσεις στη Λεωφόρο Συγγρού και συγκεκριμένα – σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές – από αυτήν στο ύψος του Πάντειου Πανεπιστημίου, ενώ θα συνεχιστούν στις Λεωφόρους Χαμοστέρνας, Κηφισίας και Αθηνών.

Στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν πιο λειτουργικές και πιο ασφαλείς για τους πεζούς, αλλά και να αποτελέσουν χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση υπόγειων διαβάσεων πεζών και οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας  ΔΙΔΙΜΥ Περιφέρειας Αττικής» με συνολικό κόστος προϋπολογισμού 2.000.000€.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών και σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε το συγκεκριμένο σχέδιο, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των υπόγειων διαβάσεων, οι οποίες έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη. Παράλληλα, θα μπορούν να αποτελούν και χώρους πολιτιστικής έκφρασης με παρεμβάσεις που θα σχετίζονται και θα αναφέρονται στην τοποθεσία και την ιστορία τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να αλλάξουμε την όψη της Αττικής και να την μετατρέψουμε σε Περιφέρεια-Πρότυπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!