Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), η Tata Motors, ιδιοκτήτρια της Jaguar – Land Rover (JLR) ξεκίνησε πρόγραμμα ανάκλησης που αφορά 121.509 οχήματα.
H εταιρεία ανακαλεί τα οχήματα λόγω ελαττωματικών τμημάτων των κάτω άκρων της μπροστινής ανάρτησης, τα οποία μπορεί να ραγίσουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αποκόλληση του βραχίονα της ανάρτησης και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση επεκτείνει ουσιαστικά τη δράση μιας προηγούμενης ανάκλησης που αφορούσε 16.759 οχήματα, η οποία αναφέρθηκε στην NHTSA το 2024.
Η ανάκληση αφορά τα οχήματα Range Rover και Range Rover Sport που παρήχθησαν από το 2014 έως το 2017. Από τα 121.509 εμπλεκόμενα SUV, τα 54.720 είναι Range Rover, ενώ τα υπόλοιπα είναι Range Rover Sport. Τα εξαρτήματα που επηρεάζονται κατασκευάζονται από τον Ταϊβανέζικο προμηθευτή της Jaguar Land Rover, SuperAlloy Industrial (SAI).
Η JLR θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες που επηρεάζονται, οι οποίοι θα κληθούν να φέρουν τα οχήματά τους σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Οι τεχνικοί θα επιθεωρήσουν τις αρθρώσεις της μπροστινής ανάρτησης για ρωγμές. Εάν δεν βρεθούν ρωγμές και υπάρχει διαθέσιμο το ανταλλακτικό, τότε αυτό θα τοποθετηθεί ως μέτρο πρόληψης. Εάν πάλι εντοπιστούν ρωγμές θα αντικατασταθεί ολόκληρη η άρθρωση. Η εργασία θα γίνει χωρίς κόστος για τον ιδιοκτήτη.
Οι επιστολές ειδοποίησης για τις ανακλήσεις αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες και αναμένεται να ταχυδρομηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ανάκλησης για την ελληνική αγορά.