3. Ράλλυ Κένυας 2025

3. Ράλλυ Σαφάρι / Κένυας
20 – 23 Μαρτίου

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ο αγώνας ήταν το 1953 και υιοθέτησε τη μορφή ειδικών διαδρομών πολύ αργά, μόλις το 1996. Επέστρεψε στο πρόγραμμα αγώνων του WRC το 2021 έπειτα από απουσία 19 ετών και από την περυσινή χρονιά έχει επιστρέψει στην παραδοσιακή του ημερομηνία διεξαγωγής, στην αρχή της άνοιξης, η οποία αποτελεί περίοδο βροχών.

To Ράλλυ Σαφάρι εξακολουθεί να αποτελεί μία τη μέγιστη πρόκληση ολόκληρης της σεζόν της σεζόν, με τον παράγοντα αξιοπιστία να βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι ομάδες ρυθμίζουν τα αυτοκίνητα με περισσότερη απόσταση από το έδαφος από οποιονδήποτε άλλο αγώνα, για να προστατευθούν καλύτερα στα απρόβλεπτα εδάφη, γεγονός που τα κάνει να έχουν περισσότερη υπερστροφή.
Η ορατότητα μπορεί να αποδειχθεί περιορισμένη, κάνοντας δύσκολο για τον οδηγό να διακρίνει το δρόμο. Υπάρχουν περιπτώσεις επίσης που ενδέχεται να… αυτοσχεδιάσει και να μην ακολουθήσει το δρόμο.

To Ράλλυ Σαφάρι αποτελεί το μοναδικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αφρική και η Toyota έχει κυριαρχήσει από το 2021, «κλειδώνοντας» το βάθρο 2 φορές.

Proud Project Team
Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα & Design: Φαμπρίτσιο Λαζάκις
Επιμέλεια: Νόνικα Βλασσοπούλου
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιανουαρίου 2025