SUV Wishlist 2023 – Mercedes-Benz GLA

Νέα Mercedes-Benz GLA

 

Οι βασικές αρχές ενός κορυφαίου SUV

Η νέα GLA είναι εδώ. Δηλώνει εμφατικά το “παρών” σε μια κατηγορία που νιώθει και είναι κτήμα της. Έρχεται με αναβαθμισμένη την – κάθε άλλο παρά μυστική – συνταγή επιτυχίας που την έχει καταστήσει ως το πιο δημοφιλές luxury SUV της ελληνικής αγοράς. Η νέα GLA είναι εδώ, ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο εξηλεκτρισμένη, ακόμη πιο προηγμένη, άνετη και ασφαλής, αλλά με την ίδια κορυφαία ποιότητα και την πολυτέλεια που μόνο το Άστρο της Mercedes-Benz ξέρει να προσφέρει.

Νέα GLA: Άκρως γοητευτική και πολυτάλαντη

Η Mercedes-Benz έχει ανακαλύψει το ιερό δισκοπότηρο της αισθητικής. Έχει βρει τον τρόπο, με ανεπαίσθητες αλλαγές χειρουργικής ακρίβειας, να κάνει ένα ήδη όμορφο σχήμα ακόμη πιο εκφραστικό μα και γοητευτικό. Η νέα επιβλητική μάσκα και οι LED High Performance προβολείς που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της GLA, προσθέτουν δυναμισμό στη σχεδίαση και σε συνδυασμό με τα δύο power domes στο καπό, υπογραμμίζουν την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει η GLA. Παράλληλα, ο εμπρός προφυλακτήρας με τα εμφανή προστατευτικά σημεία στο κάτω μέρος αναδεικνύει τα εκτός-δρόμου γονίδια του SUV, ενώ οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου 18’’ μπορούν να αναβαθμιστούν με τροχούς 19 ή 20 ιντσών.
Το μαγικό άγγιγμα των σχεδιαστών της Mercedes-Benz ωφέλησε και τον εσωτερικό κόσμο της GLA, με τον ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό, τα υλικά κορυφαίας ποιότητας και τους μεγάλους χώρους. Το νέο δερμάτινο τιμόνι ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, όπως άλλωστε και η ανεξάρτητη διπλή οθόνη στο ταμπλό η οποία περιλαμβάνει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και οθόνη αφής 10,25’’ για την πλουσιοπάροχη παλέτα ψηφιακών υπηρεσιών και πολυμέσων του MBUX.

Νέα GLA: Προηγμένη σε κάθε της πτυχή

Η GLA δεν είναι απλώς ένα άριστο SUV. Είναι μια ευφυέστατη ψηφιακή προσωπικότητα που έχει ως μοναδικό της προορισμό να μετατρέψει κάθε διαδρομή και κάθε λεπτό συμβίωσης με το αυτοκίνητο, σε μια μοναδική εμπειρία.

Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η τελευταία γενιά MBUX, με δυνατότητα ασύρματης ενσωμάτωσης smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto Wireless, τις online υπηρεσίες της εφαρμογής Mercedes me και φυσικά την έξυπνη φωνητική υποβοήθηση “Hey Mercedes” η οποία αποκτά διαρκώς περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης.

Για παράδειγμα, το σύστημα γνωρίζει τον οδηγό, απομνημονεύει τις συνήθεις ρυθμίσεις ή διαδρομές του και την κατάλληλη στιγμή προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες που αφορούν το infotainment, την άνεση ή την οδήγηση. Για τους πλέον απαιτητικούς, υπάρχει διαθέσιμο το ηχοσύστημα Burmester που προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, δίνοντας στη μουσική περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος.

Νέα GLA: Διευρυμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων επιλογών

Η GLA ήταν ανέκαθεν ένα SUV με σπορ οδηγικό χαρακτήρα, υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφαλέστατη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Το ανανεωμένο μοντέλο έρχεται με νέες εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες για να προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Η σημαντικότερη αναβάθμιση αφορά τους βενζινοκινητήρες που συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt το οποίο συνδράμει την ισχύ με επιπλέον 14 ίππους, προσφέροντας έτσι ταχύτερες επιταχύνσεις και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης (GLA 200, GLA 220, GLA 250) αλλά και οι πετρελαιοκινητήρες (GLA 200d, GLA 220 d) συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο DCT διπλού συμπλέκτη 7 ή 8 σχέσεων.
Σημαντικά βελτιωμένο είναι και το σύνολο plug–in hybrid της GLA 250 e, το οποίο προσφέρει υψηλότερη ισχύ 218 ίππων, μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χλμ. και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου: 1,1-1,4 λτ./100 χλμ.!
Η νέα GLA είναι εδώ, πιο σαγηνευτική, πιο πολυτελής και πιο προηγμένη από ποτέ. Δείτε την στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Οκτωβρίου 2023