Mobility Cares 2023 – Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον

Η κουλτούρα του πρωτοπόρου και ηγέτη της αυτοκίνησης βασίζεται στην κοινωνική προσφορά, στο σεβασμό προς το περιβάλλον και στη συνέπεια προς ένα βιώσιμο μέλλον

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της Mercedes-Benz. Το Αστέρι της Στουτγάρδης διέπεται από μεγάλη ευαισθησία για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, αλλά και στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον. Αυτό καθορίζει τόσο την εξέλιξη νέων μοντέλων και υπηρεσιών και την παραγωγική διαδικασία, όσο και τις διάφορες ενέργειες προσφοράς προς την κοινωνία. Κάτι που ισχύει τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, με την Ελλάδα να μην αποτελεί φυσικά εξαίρεση, χάρη στις ενέργειες της Star Automotive Hellas.

Πρόγραμμα εθελοντισμού #love2give

Λέγεται, ότι μέσα από τον εθελοντισμό έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή τουλάχιστον ενός ατόμου: του εαυτού σου. Απώτερος στόχος της Star Automotive Hellas, είναι η αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων της σε δράσεις με κοινωνικό αντίχτυπο να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε η καθημερινότητα όσων βρίσκονται σε ανάγκη να γίνει πιο υποφερτή.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια η Mercedes-Benz φύτεψε το σπόρο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και άρχισε να καλλιεργεί την κουλτούρα της προσφοράς, κάνοντας τον εθελοντισμό και την αξία της ανιδιοτέλειας κομμάτι της καθημερινότητας όλων των εργαζομένων της. Σε αυτό το ήδη εύφορο έδαφος και σε συνεργασία με τον οργανισμό ethelon, εγκαινίασε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης #love2give.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μίας εταιρικής κοινότητας εθελοντών, στους οποίους κοινοποιούνται τακτικές δράσεις, βασισμένες σε τρεις από τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας: τους εργαζόμενους της, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Για την Star Automotive Hellas, η ιδέα του #love2give υπερβαίνει τα στενά πλαίσια του όρου «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», καθιστώντας τον κάθε συμμετέχοντα-εθελοντή κοινωνό της έννοιας της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Έτσι, κάθε χρόνο εκατοντάδες ώρες εθελοντικής εργασίας προσφέρουν, μεταξύ άλλων, ανακούφιση σε παιδιά που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας και υποστηρίζουν ενεργά κοινωφελείς οργανισμούς και φιλοζωικά σωματεία.

Η πρώτη Εταιρική Τράπεζα Ρούχων

Μια ακόμη απόδειξη πως ο εθελοντισμός αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των εργαζομένων της Star Automotive Ελλάς, είναι η δημιουργία της πρώτης Εταιρικής Τράπεζας Ρούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #love2give και με την υποστήριξη της ΜΚΟ Immortaliting.

Η Εταιρική Τράπεζα Ρούχων είναι μια πρωτοβουλία που αντανακλά την αφοσίωση της εταιρίας στην κοινωνική ευθύνη και στην προσφορά προς την κοινότητα, ενώ στοχεύει στην παροχή ενδυμάτων και κλινοσκεπασμάτων σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη λόγω έκτακτων καταστάσεων, αλλά και σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η δημιουργία της πρώτης Εταιρικής Τράπεζας Ρούχων στην Ελλάδα αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της Κοινωνίας των Πολιτών και προάγει την ανάπτυξη της κοινωνικής και της οικολογικής συνείδησης για μια Zero Waste πραγματικότητα. Η προσφορά ρούχων σε όσους τα έχουν ανάγκη είναι ένας τρόπος για να δείξουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, με απώτερο στόχο την προώθηση της αλληλεγγύης και της ευημερίας όλων των συνανθρώπων μας.

Οι εργαζόμενοι της Star Automotive Ελλάς και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτό το κάλεσμα, προσφέροντας ρούχα σε άριστη κατάσταση και όλοι μαζί δημιούργησαν την Τράπεζα με την πεποίθηση ότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι τα κλειδιά για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Οι εθελοντές της εταιρείας έχουν αναλάβει τη διαχείριση της Τράπεζας, τη συλλογή, τη διαλογή και την ταξινόμηση των ενδυμάτων, τα οποία διανέμονται απευθείας στους ωφελούμενους ή σε δομές φιλοξενίας που χρειάζονται υποστήριξη.

Προστασία του περιβάλλοντος

Σημαντικό κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Mercedes-Benz είναι και οι ενέργειες για ένα βιώσιμο μέλλον. Γι’ αυτό σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό μείγμα, κυρίως μέσω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας στα σημεία κατανάλωσης.

Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των εργοστασίων και των κτιρίων της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί βασικό πυλώνα της ενεργειακής της στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, έχει εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό συγκρότημα ισχύος 302 kW στη χώρα μας, σε επιφάνεια 4.000 τμ. των εγκαταστάσεών της Star Automotive Ελλάς.

Η Mercedes-Benz έχει θέσει ως στόχο επίσης να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν: τον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων, τη φόρτιση με πράσινη ενέργεια, τη βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών, την εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και ανανεώσιμης ενέργειας στην παραγωγή.

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να καλύψει περισσότερο από το 70% των ενεργειακών αναγκών της μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 με την εγκατάσταση ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε δικές της εγκαταστάσεις καθώς και μέσω περαιτέρω συμφωνιών αγοράς ενέργειας.

Ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση

Ο πρωτοπόρος της αυτοκίνησης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ηγέτης και στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης μετακίνησης. Η Mercedes-Benz πρόκειται να επενδύσει περί τα 40 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση τα αμέσως επόμενα χρόνια, με στόχο να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030. Μέχρι τότε, κάθε μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας θα είναι εξηλεκτρισμένο.

Ήδη, οι προτάσεις ηλεκτρικών μοντέλων στην ελληνική αγορά μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και επιθυμία, χάρη στην ευρεία γκάμα Plug-in Hybrid αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων.

H Mercedes-EQ πρεσβεύει το ευγενές όραμα της βιωσιμότητας, προσαρμοσμένο απόλυτα στην πραγματικότητα: από τη κατασκευή αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και τη χρήση βιώσιμων υλικών και πρώτων υλών, μέχρι τις μεθόδους παραγωγής χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Απώτερος στόχος είναι ο οδηγός και οι επιβάτες μιας ηλεκτρικής Mercedes-Benz να βιώνουν μια πρωτόγνωρη, μοναδική εμπειρία μετακίνησης, έχοντας παράλληλα τη γνώση και την ικανοποίηση πως προστατεύουν το περιβάλλον, στην πράξη, σε κάθε χιλιόμετρο οδήγησης.

Γκάμα Mercedes-EQ

Η πύλη εισόδου στον μαγικό κόσμο της Mercedes-EQ είναι η EQA, ένα ολοκληρωμένο κόμπακτ SUV με χώρους για μια οικογένεια, υψηλή απόδοση έως 292 ίππους, αυτονομία έως 531 χιλιόμετρα και ταχύτατη φόρτιση από 32’ σε ταχυφορτιστή. Η EQA υπόσχεται να δώσει στο πρώτο βήμα προς στην ηλεκτροκίνηση, τη μαγεία, την άνεση και την πολυτέλεια που του αρμόζει.

Στην περίπτωση της EQB, οι αρετές της ηλεκτροκίνησης και οι δυνατότητες των SUV συνδυάζονται με κορυφαία πρακτικότητα. Για όσους δεν θέλουν να ανεβούν σημαντικά σε μέγεθος αμαξώματος και κατηγορία, η EQB έχει όλες τις σωστές απαντήσεις. Διαθέσιμο με 5 ή με 7 θέσεις επιβατών και μεταβλητό χώρο φόρτωσης έως 1.710 λίτρα, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV αποτελεί ένα θαύμα εκμετάλλευσης του εσωτερικού χώρου. Και όλα αυτά, με την αυτονομία να φτάνει έως και 505 χιλιόμετρα, αναλόγως την έκδοση.

H EQC είναι το μοντέλο που έβαλε τα θεμέλια για να γίνει η Mercedes-EQ ηγέτης της ηλεκτροκίνησης. Το κομψό SUV συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με τις αρετές της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Η EQC 400 4MATIC είναι ταχύτατη χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 408 ίππων, ενώ προσφέρει μεγάλη αυτονομία που φτάνει έως και τα 417 χλμ..

Στο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν EQE συντελείται η αρμονική συνύπαρξη της άνεσης ενός luxury sedan με τις αρετές ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υπό το μανδύα φυσικά της μοντέρνας πολυτέλειας και προηγμένης τεχνολογίας της Mercedes-EQ. Η EQE είναι διαθέσιμη με ισχύ έως 625 ίππους και αυτονομία μέχρι 639 χλμ., ενώ ξεχωρίζει με την πανέμορφη, εξαιρετικά κομψή σιλουέτα της και διακρίνεται για τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την απόδοση, την ασφάλεια και την άνεση.

Η EQE SUV ορίζει νέα επίπεδα σύγχρονης πολυτέλειας, με κάθε πτυχή του χαρακτήρα της. Το εσωτερικό, πέρα από ευρύχωρο είναι και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX Hyperscreen με τις 3 οθόνες που καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο το ταμπλό, πίσω από μια ενιαία επιφάνεια 1.410 mm. Η γκάμα της EQE SUV περιλαμβάνει έξι διαφορετικές εκδόσεις με ισχύ από 245 έως 687 ίππους και με αυτονομία έως 590 χλμ..

Η EQS είναι η λιμουζίνα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εντυπωσιάζει με κάθε της πτυχή: από την κομψή σιλουέτα με τον κορυφαίο για αυτοκίνητο παραγωγής αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0,20) μέχρι την υπερπολυτελή καμπίνα της, την υψηλή απόδοση (έως 639 ίππους) και τη μεγάλη αυτονομία (έως 768 χιλιόμετρα με μία φόρτιση).

Ναυαρχίδα της γκάμας Mercedes-EQ είναι η EQS SUV, η απόλυτη ηλεκτροκίνητη επιλογή. Επταθέσια και υπερπολυτελής, με μήκος 5,1 μέτρα και με μεγάλη μπαταρία για αυτονομία που φτάνει έως και 660 χιλιόμετρα. Οι επιλογές είναι και σε αυτό το μοντέλο πολλές, με ισχύ από 360 έως 554 ίππους.

Τεχνολογικό άλμα αποτελεί η μπαταρία ιόντων λιθίου που σε συνδυασμό με την πλατφόρμα ισχύος 200 kW, μπορεί σε μόλις 15 λεπτά να φορτίσει ηλεκτρική ενέργεια αρκετή για την κάλυψη 250 χιλιομέτρων!

Ηλεκτρικά Επαγγελματικά

Η Mercedes-Benz προσφέρει τις αρετές της αμιγώς ηλεκτρικής κινητικότητας, δηλαδή την σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, την κορυφαία απόκριση και τις μηδενικές εκπομπές τοπικά, και στα επαγγελματικά της μοντέλα: eCitan, eVito και eSprinter. Χωρίς μάλιστα το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης να επηρεάζει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης ή την πρακτικότητα και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα οχήματα στις συμβατικές τους εκδόσεις.

Έτσι, ο επαγγελματίας μπορεί να απολαύσει μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης και μια επαναστατική μορφή κινητικότητας που είναι αντάξια των επιτευγμάτων της Mercedes-Benz στην αυτοκίνηση, εδώ και πάνω από 130 χρόνια.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Δεκεμβρίου 2023