Mobility Cares 2023 – ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Πάντα σε Κίνηση, με Κοινωνική Ευθύνη

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δεν ησυχάζει ποτέ. Βρίσκεται πάντα σε κίνηση, με δύο ή με τέσσερις τροχούς και προσαρμόζεται εύκολα. Αλλάζει. Εξελίσσεται. Προχωρά. Πάντα προς τα εμπρός και πάντα με Κοινωνική Ευθύνη.

Porsche, Yamaha, Sixt, Μοτοδίκτυο, MotoDirect… κάθε brand που βρίσκεται κάτω από τo όνομα ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, δίνει τον καλύτερο εαυτό του για ένα αύριο που σέβεται τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δεν παρέχουν απλώς λύσεις μετακίνησης, αλλά προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στον ευκαιριακό χρήστη.

Η ευαισθησία αυτή, που διέπει κάθε πτυχή λειτουργίας του ομίλου, μετουσιώνεται και σε πληθώρα ενεργειών που ωφελούν την κοινωνία, είτε αφορά την υποστήριξη αθλητών είτε την υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες.

Η ναυαρχίδα του ομίλου, η Porsche, δεν θα μπορούσε να μην εξελιχθεί σύμφωνα με τις «προσταγές» του μέλλοντος, χωρίς ωστόσο να απωλέσει το μύθο του dream car. Για την Porsche η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, για χάρη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, μπορεί να συνδυαστεί με την οδηγική απόλαυση.

Τρανή απόδειξη, η Taycan, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διατηρεί το σπορ DNA της μάρκας από τη Στουτγάρδη και παράλληλα υποστηρίζει τη βιωσιμότητα, όχι μόνο με τον τρόπο που κινείται – αθόρυβα και με μηδενικούς εκπεμπόμενους ρύπους – αλλά και με επιλογές όπως η χρήση στο εσωτερικό υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Η Taycan είναι ο αγγελιοφόρος της νέας εποχής της Porsche, η οποία στοχεύει σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στο σύνολο της γκάμας της μέχρι το 2030.

Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο την αυτοκίνηση. Η Yamaha προσφέρει τα οφέλη του ηλεκτρισμού και σε όσους έχουν συνειδητά επιλέξει την καθημερινή τους αστική μετακίνηση με δύο τροχούς. Το 100% ηλεκτρικό scooter NEO’S απευθύνεται στους λάτρεις της καινοτομίας που επιθυμούν να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο ζουν και μετακινούνται στην πόλη, βάζοντας σε προτεραιότητα το περιβάλλον – αλλά και την οικονομία.

Η Yamaha είναι άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην κατασκευή scooter παγκοσμίως και εξελίσσει ηλεκτρικά οχήματα εδώ και πολλά χρόνια. Με το NEO’s, αλλά και το NEO’s Dual Battery με διπλή μπαταρία, ανοίγει μια νέα εποχή στην αστική μετακίνηση με μηδενική εκπομπή ρύπων για όλους.

Υπηρεσίες μετακίνησης με ευαισθησία προς το περιβάλλον προσφέρει φυσικά και η Sixt. Μάλιστα, ένα από τα 6 βραβεία που αποκόμισε η εταιρεία στα Mobility Awards 2023 αφορούσε στην κατηγορία Eco Initiative. Πέρα από την ίδια τη δραστηριότητά της, η Sixt προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων, είτε προς ενοικίαση είτε προς μίσθωση, (βραχυχρόνια και μακροχρόνια).

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ διαθέτει κορυφαία brands, προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόζονται άψογα και άμεσα στις νέες απαιτήσεις, αλλά δεν μένει εκεί. Έχει εξασφαλίσει παράλληλα συνεργασίες που στηρίζονται στον σεβασμό, στην εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία. Κάθε μια ξεχωριστά, προσφέρει και έναν πολύτιμο λίθο στην κοινωνία και στο μέλλον που όλοι ονειρεύονται.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και Humanity Greece γίνονται μαζί ο κόσμος που αλλάζει

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι σημαντικός αρωγός στο σπουδαίο έργο της εθελοντικής ομάδας του Humanity Greece, το οποίο υποστηρίζει με τις υπηρεσίες της SIXT. Για τη δράση του αυτή, ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του Εθελοντισμού, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 (Διεθνή Ημέρα Εθελοντών), για την ανεκτίμητη προσφορά του στην απρόσκοπτη ευρυθμία της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχει το Humanity Greece στην ΚτΠ.

Τα μέλη της ομάδας Humanity Greece συμβάλλουν εθελοντικά και ποικιλοτρόπως στην κοινωνία, παρέχοντας βοήθεια σε ευάλωτους συνανθρώπους και στηρίζοντας σε σταθερή βάση περισσότερες από 500 οικογένειες ανά την Ελλάδα. Στόχος είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των αξιών του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ βρέθηκε δίπλα στο Humanity Greece στις σοβαρές οικολογικές καταστροφές που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα μας με τις φωτιές και τις πλημμύρες, μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, παρείχε οχήματα για την καθημερινή μεταφορά προϊόντων στους πληγέντες από το Συντονιστικό Κέντρο, καθώς και επιπλέον οχήματα για να διευκολύνει τη δράση του σε Ρόδο, Κέρκυρα και Θράκη.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ φροντίζει και αναδεικνύει το έργο του Humanity Greece μέσα από συνεργασίες με άλλους Οργανισμούς, Φορείς και Χορηγίες, όπως πχ. και μέσω του προγράμματος “Sharing is Caring”» αλλά και της συνεργασίας με το Navarino Challenge.

Έτσι, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη, υποστήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και wellness events στην Ευρώπη, το Navarino Challenge, στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στην Costa Navarino και την Πύλο. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ένωσε ανθρώπους από 27 χώρες και τους «έθεσε σε κίνηση» μέσα από πάνω από 55 δραστηριότητες και 20 Ολυμπιακά αθλήματα.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερες από 3.500 συμμετοχές και όλοι οι αθλητές και πρεσβευτές της κινήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, με τον ανανεωμένο στόλο αυτοκινήτων της SIXT, Premium Mobility Partner του Navarino Challenge 2023.

Μέσω της συμμετοχής της στο Navarino Challenge, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εφάρμοσε βιώσιμες πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική ομάδα MOTODYNAMICS Cleaning Team, αποτελούμενη από την καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον καλύτερο Έλληνα άλτη του επί κοντώ και 4ο Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλή, μαζί με τους ανθρώπους του Moraitis Watersports και την πολυπληθή ομάδα εθελοντών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας της Γιάλοβας.

Μέσα από αυτή τη δράση, η MOTODYNAMICS Cleaning Team εξασφάλισε τη φυσική ισορροπία ενώνοντας τις αρχές της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της επαναχρησιμοποίησης (upcycling) των φυσικών πόρων.

Οι δράσεις του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζουν και σε άλλους τομείς να διανθίζουν το κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης και να προσφέρουν ό,τι θεωρείται απαραίτητο για ένα καλύτερο αύριο. Σε συνεργασία π.χ. με τη MAXIMA Insurance A.E., η SIXT παραχώρησε το 2022 ένα ειδικά τροποποιημένο τετρακίνητο όχημα πυρόσβεσης στον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη και η έγκαιρη αποτροπή πυρκαγιών στην περιοχή Τατοΐου και του Δήμου Διονύσου.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, παράλληλα με premium προϊόντα και υπηρεσίες που «χαρίζουν» λάμψη και ιστορία στο αύριο, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής ευθύνης με ουσία, περιεχόμενο και αξιόλογα αποτελέσματα.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2023