Mobility Cares 2023 – EMA A.E.

.
.
.

EMA A.E.

 

Ενεργό Μέλος της Κοινωνίας

Η ΕΜΑ Α.Ε., επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης του κοινωνικού της ρόλου, στηρίζει οργανώσεις και φορείς που αποδεδειγμένα προσφέρουν κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Η ΕΜΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο του aftermarket του αυτοκινήτου εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Διατηρεί μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες με γνωστούς διεθνείς οίκους, προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες και ποιοτικά προϊόντα, που στοχεύουν στην συνεχή βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας.

Ανάμεσά τους και τα ελαστικά Continental, Uniroyal, Barum, General Tire, Kumho, Trazano, Aplus & Comforser, καθώς και τα λιπαντικά Castrol, Aral και 77 Lubricants.
Παράλληλα, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητά της, οι συνεχείς επενδύσεις σε ανθρώπους και υποδομές, για τη βελτίωση της οργάνωσης και των υπηρεσιών της και οι σταθερές πολύχρονες σχέσεις με τα καταστήματα και τους εμπόρους της ελληνικής αγοράς, την έχουν καταστήσει έναν από τους προτιμητέους προμηθευτές στον χώρο των ειδών αυτοκινήτου.

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας όμως, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται και, έχοντας αίσθημα ευθύνης του κοινωνικού της ρόλου, η ΕΜΑ Α.Ε. αναπτύσσει στοχευμένες δράσεις, στηρίζοντας οργανώσεις και φορείς, που αποδεδειγμένα προσφέρουν κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Μια από τις δράσεις της ΕΜΑ Α.Ε. που ξεχωρίζουν, είναι αναμφισβήτητα η υποστήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από το 2012, καλύπτει απολύτως δωρεάν τις ανάγκες όλων των οχημάτων του Οργανισμού (επιβατικά, ασθενοφόρα, μικρά λεωφορεία, βαν) σε ελαστικά, σε μόνιμη βάση, με την συμβολή της κατασκευάστριας εταιρείας Continental AG. Εξασφαλίζοντας έτσι, πέρα από την οικονομική ενίσχυση, και κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις τόσο των παιδιών όσο και των εργαζομένων του οργανισμού.

Οι ενέργειες υποστήριξης για το «Χαμόγελο του Παιδιού», όμως, δεν σταματούν εδώ. Μέσω των δράσεων του προγράμματος «Συμβάλλω ασφαλώς» της Continental, τον Μάιο του 2023, η EMA AE διοργάνωσε ημερίδα μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για 20 παιδιά και εφήβους του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-17 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη.

Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης, υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε δωρεάν τις υποδομές και το προσωπικό του Πάρκου, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν από το έμπειρο εκπαιδευτικό και εγκεκριμένο προσωπικό και έλαβαν ολοκληρωμένη θεωρητική ενημέρωση, σε σήματα και βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.
Στη συνέχεια, συμμετείχαν, φορώντας πάντα κράνη και ζώνες ασφαλείας, σε μια προσομοίωση πραγματικής οδήγησης μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και ποδηλάτων, σε συνθήκες οδικής κυκλοφορίας πόλης, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες.

Δωρεές σε πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους

Τα ανακλαστικά της ΕΜΑ Α.Ε. δεν λειτουργούν μόνο σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια. Με έντονο το αίσθημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανταποκρίνεται συνεχώς στις συνέπειες που βιώνουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που πλήγονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΑ Α.Ε. τον Οκτώβριο του 2023 προσέφερε το ποσό των 20.000 ευρώ για την ενίσχυση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΜΑ Α.Ε. προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, καθώς το 2021 προσέφερε επίσης 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού.

Προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον

Μέρος της κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύει μια σοβαρή εταιρεία όπως η ΕΜΑ Α.Ε. είναι φυσικά και η διάθεση στην αγορά προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον. Η Continental για παράδειγμα πρωτοστατεί στην χρήση αειφόρων υλικών, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση στα ελαστικά της με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, εργάζεται με αφοσίωση ώστε να προωθήσει καινοτόμες τεχνολογίες, βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, από την προμήθεια βιώσιμων υλικών έως την ανακύκλωση ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Μέχρι το 2030 μάλιστα, στοχεύει να έχει πάνω από 40% ανανεώσιμο και ανακυκλωμένο υλικό στα ελαστικά της, συνεχίζοντας την προσπάθεια για 100% βιώσιμα υλικά σε όλα τα προϊόντα ελαστικών της, έως το 2050, το αργότερο.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί το πιο αειφόρο ελαστικό που παρουσίασε μέσα στο 2023. Το UltraContact NXT διαθέτει έως και 65% ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και πιστοποιημένα υλικά. Έτσι, η Continental έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που παράγει ένα ελαστικό μαζικής παραγωγής με τόσο υψηλή περιεκτικότητα βιώσιμων υλικών αλλά και με μέγιστη αξιολόγηση (Α)στην ετικέτα ελαστικών ΕΕ.

Η Continental έχει επίσης ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για βιώσιμη απόκτηση φυσικού καουτσούκ. Το φυσικό καουτσούκ εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για την υψηλή απόδοση των ελαστικών και αντιπροσωπεύει το 10% έως και 40% του συνολικού βάρους κάθε ελαστικού.

Φιλοδοξία της Continental είναι, από το 2030 και μετά, να προμηθεύεται το 100% του φυσικού καουτσούκ που χρειάζεται για την παραγωγή των ελαστικών της, από υπεύθυνες πηγές.

Η καινοτόμος τεχνολογία, η ψηφιοποίηση και η εκπαίδευση είναι κάποια από τα κύρια εργαλεία που αξιοποιεί η εταιρία για να κάνει τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο βιώσιμες. Η πολιτική αυτή στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων σε σχέση με το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Δεκεμβρίου 2023