e-νημερώσου! 2023 – ECOCAR


Η μικροκινητικότητα μεγαλουργεί!

H ecocar έρχεται να δώσει πρωτοποριακές λύσεις μετακίνησης σε ιδιώτες και επαγγελματίες, μέσω μιας ευρείας γκάμας 100% ηλεκτρικών οχημάτων πόλης.

Η ecocar είναι ελληνική και αποτελεί μέλος της οικογένειας ECO//SUN που δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια, με μεγάλη επιτυχία,  στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με κύρια εστίαση στην Ηλιακή Ενέργεια.

Η ECO//SUN – ecocar στελεχώνεται από έμπειρους επαγγελματίες με ακαδημαϊκή μόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση, τεχνογνωσία και εμπειρία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο το ότι συνεργάζεται με το μεγαλύτερο και πιο δραστήριο οικολογικό οργανισμό του πλανήτη, την Greenpeace.

Η ενασχόλησή της με την μικροκινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση μετρά ήδη 6 χρόνια. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της ECO//SUN – ecocar κυκλοφόρησε στην Θεσσαλονίκη το 2017 και πολύ γρήγορα κατόρθωσε να κατακτήσει τις αγορές πολλών πόλεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σήμερα, τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν κάθε ανάγκη μετακίνησης: από την καθημερινή μετάβαση από το σπίτι στην εργασία και πίσω ή απολαυστικές βόλτες στην πόλη, μέχρι τη μεταφορά εξοπλισμού και εμπορευμάτων!

Η γκάμα της ecocar

  • ecocar city 
  • ecocar city van
  • ecocar pickup
  • ecocar pocco

Γνώρισέ τα και βρες εκείνο που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες. Και μην ξεχνάς: Μπορείς να επωφεληθείς από τα προνόμια του κρατικού προγράμματος Κινούµαι Ηλεκτρικά 2 µε επιδότηση 40% επί της βασικής τιµής και όφελος έως 3.000 €, καθώς και με επιπλέον κίνητρα για απόσυρση παλιού οχήματος (400 €), για ΑΜΕΑ (500 €), για πολύτεκνους (500 €) και νέους κάτω των 29 ετών (1.000 €), αλλά και μεγάλα φορολογικά κίνητρα ειδικά για τους επαγγελματίες.

ecocar city

Δηλώνει «παιδί της πόλης» και του αρέσει να εξερευνά τις διαδρομές της. Έχει μήκος μόλις 2,245 μ., πλάτος 1,30 μ. και ύψος 1,57 μ. για να προσφέρει απίστευτη ευελιξία στην οδήγηση και ευκολία στο παρκάρισμα. Αν και μικρό, προσφέρει άνετους χώρους για δύο επιβάτες και μεγάλο εύρος μετακινήσεων, χάρη στη μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 80 χλμ/ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 7,5 kW (10,2 ίππους) και προσφέρει ζωηρές επιταχύνσεις. Για την τροφοδοσία του με ηλεκτρική ενέργεια φροντίζει η μπαταρία λιθίου 21 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 250 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση. Το βασικότερο όλων; Καταναλώνει περίπου 1,2 €/100 χλμ., κυκλοφορεί καθημερινά ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ecocar city είναι η τεχνολογία, καθώς εξοπλίζεται με οθόνη αφής MP5, σύστημα πλοήγησης GPS με πλήρως ελληνικό μενού και Bluetooth για ανοιχτή ακρόαση στο αυτοκίνητο. 

Δες αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του οχήματος εδώ, ή διαμόρφωσε εδώ το δικό σου ecocar σε εκδοχή City Low Speed και City Hight Speed.

ecocar city High Speed με όφελος 4.000 €

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αποκτήσεις το ecocar city High Speed, συνδυάζοντας το προωθητικό πρόγραμμα ecocar Green Summer Bonus 1.000 € με την επιδότηση των 3.000 € από το Πρόγραμμα “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ 2”. Πρόλαβε την καλοκαιρινή προσφορά και κέρδισε συνολικό όφελος 4.000 € – ή 5.000 € αν είσαι νέος έως 29 ετών!

ecocar pocco 

Μπορεί η ευελιξία, η πρακτικότητα και η οικονομία ενός microcar να συνδυαστεί με τη μοντέρνα αισθητική, την εμβέλεια, την άνεση και την πολυτέλεια ενός συμβατικού αυτοκινήτου; Η απάντηση είναι θετική και ακούει στο όνομα ecocar pocco.

Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας των 15 kW (20,5 ίπποι) και 100 Nm ροπής προσφέρει αξιοζήλευτες επιδόσεις: 0-60 χλμ./ώρα σε 3’’ και μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 9,2 kWh εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία 110 χλμ., ενώ μπορεί να φορτίζει σε πρίζα σούκο σε 6-8 ώρες. 

Το ecocar pocco κυκλοφορεί καθημερινά ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου, προσθέτοντας άνεση και πολυτέλεια στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: air-condition, ψηφιακό πίνακα ελέγχου LCD, σύστηµα πολυµέσων µε κεντρική οθόνη αφής και δυνατότητα σύνδεσης smartphone μέσω Bluetooth, κάµερα οπισθοπορείας, ηχητική υποβοήθηση στάθµευσης πίσω, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, 4 ηχεία, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο, θέση στήριξης smartphone και θύρα USB.

Και η ασφάλεια όμως βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με δισκόφρενα εμπρός, σύστηµα ABS µε EBD, ένδειξη πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας και ένδειξη πίεσης ελαστικών.

Το στυλ είναι επίσης ένα από τα δυνατά σημεία του ecocar pocco. Την καλαίσθητη εμφάνιση συμπληρώνει η ευρεία παλέτα χρωματικών συνδυασμών για να επιλέξεις εκείνον που ταιριάζει στον χαρακτήρα και το στυλ σου. 

Δες εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του οχήματος, διαμόρφωσέ το στο προσωπικό σου γούστο και απόκτησέ το τώρα με επιδότηση 3.000 € – ή 4.000 € αν είσαι νέος έως 29 ετών – μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”.

ecocar city van & ecocar city pickup

Η μικροκινητικότητα δεν είναι προνόμιο μόνο του ιδιώτη. Η ecocar προσφέρει λύσεις και για τον επαγγελματία, που θέλει να μεταφέρει καθημερινά στην πόλη τα προϊόντα ή τον εξοπλισμό του, με μεγάλη ευελιξία, εξαιρετικά χαμηλό κόστος, χωρίς τον περιορισμό του Δακτυλίου στην Αθήνα και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Υπάρχουν διαθέσιμα δύο μοντέλα έτσι ώστε ο επαγγελματίας να επιλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στην δραστηριότητά του: το ecocar city van και το ecocar city pickup. Είναι αμφότερα 100% ηλεκτρικά με μεγάλη αυτονομία (έως 300 χλμ.), έχουν μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και με μήκος 3,15 μ. συνδυάζουν ευκολία οδήγησης και παρκαρίσματος με αξιοζήλευτες μεταφορικές δυνατότητες (έως 300 κιλά).

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος έτσι ώστε να κάνει την καθημερινότητα του επαγγελματία πιο άνετη και ξεκούραστη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με ηχοσύστημα, συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο, κλιματισμό, ραδιόφωνο, ηλιοροφή και ζάντες αλουμινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να δουν εδώ όλα τα χαρακτηριστικά των ecocar city van και ecocar city pickup, ή να το διαμορφώσουν όπως θέλουν εδώ.

Ecocar και Eco Sun: Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η νέα εποχή για την Eco Sun έφτασε, καθώς μεταφέρθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει αναβαθμιστεί σε υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό.

Από 01/08/2023, οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Eco Sun και των ηλεκτρικών οχημάτων της Ecocar βρίσκονται στην περιοχή του Αεροδρομίου «Μακεδονία», στη διεύθυνση: 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Πειραιάς, Θεσσαλονίκη.

Στις νέες εγκαταστάσεις λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες της Eco Sun, όπως είναι το Τεχνικό & Εμπορικό τμήμα, Λογιστήριο και Logistics. Επίσης στεγάζονται: το συνεργείο επισκευής ηλεκτρικών οχημάτων Ecocar, το τμήμα ανταλλακτικών, οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η έκθεση – showroom καινούργιων & μεταχειρισμένων οχημάτων Ecocar.

Με τις νέες εγκαταστάσεις έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2023