e-νημερώσου! 2023 – ΔΕΗ blue


 

Το μέλλον …φορτίζει!

Η ΔΕΗ,  επιστρατεύοντας τη γνώση του αύριο, δημιούργησε το δικό της «ηλεκτρικό» μέλλον. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και πλέον μας καλωσορίζει στο νέο, πράσινο δίκτυό της: ΔΕΗ blue

Με τη ΔΕΗ blue οι μετακινήσεις γίνονται φιλικές προς το περιβάλλον, οικονομικές και… ηλεκτρικές. Σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να φορτίσουμε όπου και αν βρισκόμαστε: στο δρόμο, στην εργασία, στο σπίτι, μέσα στην πόλη, στο ταξίδι μας…

Με ένα ευρύτατο δίκτυο φόρτισης που καλύπτει κάθε σημείο της Ελλάδας, η ΔΕΗ blue προσφέρει «έξυπνη» και γρήγορη φόρτιση για κάθε χρήση, αλλά και σε κομβικά σημεία όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πάρκινγκ, εμπορικά κέντρα, εθνικές οδούς κ.α. 

Το… «ηλεκτρικό» όραμα της ΔΕΗ blue

Η ΔΕΗ blue δημιουργήθηκε με στόχο την δημιουργία προσβάσιμων υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και την προσφορά στο σύνολο της κοινωνίας και το περιβάλλον. Ξεκίνησε με την υλοποίηση του μεγαλύτερου δικτύου φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Επιδιώκει να μετατραπεί στον «καταλύτη της αλλαγής», έτσι ώστε οι γενιές του σήμερα να εξασφαλίσουν αύριο, μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό προϋποθέτει το μετασχηματισμό του τομέα μεταφορών αλλά και των ενεργειακών μας συνηθειών προς πιο πράσινες επιλογές που συνάδουν με τις νέες τεχνολογίες (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες, φόρτιση, ψηφιακές υπηρεσίες). 

Το όφελος; Δραματική μείωση εκπομπών ρύπων, αναστροφή της κλιματικής κρίσης, «φιλικές» πόλεις, ανεξαρτησία και ελευθερία μετακινήσεων. Η σωστή κατανάλωση ενέργειας έχει να προσφέρει πρόοδο τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία.

«Πράσινα» προνόμια για… blue Μέλη

Οι δημόσιοι φορτιστές της ΔΕΗ blue βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς τόσο στις κοντινές όσο και στις πιο μακρινές διαδρομές.

Με την εγγραφή στην εφαρμογή της ΔΕΗ blue ως Μέλος, πρέπει να γνωρίζεις ότι  επωφελείσαι από χαμηλότερες τιμές φόρτισης και επιπλέον, έχεις πρόσβαση στις μοναδικές δυνατότητες της εφαρμογής.

Η ΔΕΗ blue δεσμεύεται να προσφέρει όλη της την… «ενέργεια» ώστε να μας εξασφαλίσει αυτό που ζητάμε από την ηλεκτροκίνηση: μία πλήρως ψηφιακή και «έξυπνη» εμπειρία, προσβάσιμη σε όλους. 

Η ΔΕΗ blue έρχεται να μας εξηγήσει γιατί η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει και να… εξελιχθεί. Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια ενός ολόκληρου κύκλου ζωής του, είναι περίπου 35% χαμηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων. Αυτό αμέσως μεταφράζεται σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Και επειδή η ηλεκτροκίνηση δεν έχει ακόμα «ανοίξει» όλα τα χαρτιά της, είναι βέβαιο ότι τα οφέλη από τη μείωση των εκπομπών CO2 θα είναι ακόμα περισσότερα στο μέλλον. 

Tο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση μειώνεται έως και 10 dB η ηχορύπανση του περιβάλλοντος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι η οδήγηση στην πόλη αντιστοιχεί περίπου στο 80% όλων των διαδρομών με αυτοκίνητο.

Και τα οφέλη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν σταματάνε εδώ. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση έχει – και θα συνεχίσει να έχει-  σημαντική θετική συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη καθώς προβλέπεται να δημιουργήσει 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2030, ενώ στον ενεργειακό κλάδο προωθεί καινοτομίες στον τομέα παραγωγής και τη μετάβαση σε έξυπνα δίκτυα ενέργειας.

Η ΔΕΗ blue παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, προσαρμόζει και ανανεώνει τις υπηρεσίες της δίνοντας έτσι μια σημαντική πνοή ανάπτυξης στο αύριο των οδηγών.

Πώς φορτίζω στο δίκτυο ΔΕΗ blue;

Για να φορτίσεις το αυτοκίνητό σου στο δίκτυο ΔΕΗ blue το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή ΔΕΗ blue. 

Δες εδώ όλες τις  δυνατότητες που σου προσφέρονται, ενώ αν θέλεις μπορείς να κάνεις κράτηση στο διαθέσιμο ταχυφορτιστή που σε εξυπηρετεί, έως και 30 λεπτά πριν άφιξη σου στο σημείο που βρίσκεται.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2023