e-νημερώσου! 2023 – CUPRA

CUPRA Born

Ορμητικό, συναρπαστικό, 100% ηλεκτρικό

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό CUPRA διακρίνεται για τον ανόθευτο σπορ χαρακτήρα του. Για την CUPRA, το ισπανικό brand με την έντονα σπορ φιλοσοφία, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν αρκούσε να είναι αποδοτικό και τεχνολογικά προηγμένο. Έπρεπε πάνω απ’ όλα να εμπνέει δυνατές συγκινήσεις με τις επιδόσεις και τον οδηγικό του χαρακτήρα. Να είναι ορμητικό, συναρπαστικό, να είναι το Born.

Μοναδικό ντιζάιν, προηγμένο και ευρύχωρο εσωτερικό

Σχεδιασμένο στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της CUPRA στο Martorell, το Born παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία και ξεχωρίζει με τον σπορτίφ σχεδιασμό του. Το επιθετικό ρύγχος, τα γερακίσια full LED φώτα εμπρός, η σφηνοειδής σιλουέτα, η οροφή που δίνει την αίσθηση πως αιωρείται και το σμιλεμένο πίσω μέρος με τη φωτεινή μπάρα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, συνθέτουν ένα μοναδικής αισθητικής χάτσμπακ. Οι χαρακτηριστικές μπρονζέ λεπτομέρειες ολοκληρώνουν την ισχυρή προσωπικότητα του ηλεκτρικού CUPRA.

Στο εσωτερικό του Born, οι εκφραστικές γραμμές, τα ποιοτικά και σε μεγάλο βαθμό ανακυκλωμένα υλικά και η ψηφιακή τεχνολογία δίνουν μια εκλεπτυσμένη αύρα με σπορ χροιά. Η στάνταρ οθόνη αφής των 12 ιντσών βρίσκεται στο επίκεντρο και ελαφρώς υπό γωνία για να προσφέρει τέλεια οπτική στον οδηγό και εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες συνδεσιμότητας, πλοήγησης και ψυχαγωγίας.

Η δεύτερη οθόνη του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων παρέχει τις σχετικές με το όχημα πληροφορίες, με απλοποιημένη διάταξη και με απόλυτη ευκρίνεια. Συνοδεύεται από το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο προβάλλει σημαντικές πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ, με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο, σαν αυτές να απεικονίζονται οπτικά έξω από το όχημα, στον πραγματικό κόσμο.

Το CUPRA Born διαθέτει επίσης ψηφιακό βοηθό με αναγνώριση φωνής. Απλά, με τις λέξεις “Hola, Hola”, το σύστημα είναι έτοιμο να αλληλεπιδράσει, αναλαμβάνοντας π.χ. την εύρεση πληροφοριών πλοήγησης ή την αναζήτηση μουσικής. Παράλληλα, το CUPRA CONNECT σε συνδυασμό με την πλήρως αναδιαμορφωμένη εφαρμογή My CUPRA, ξεκλειδώνει διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως ο έλεγχος της φόρτισης της μπαταρίας ή της λειτουργίας του κλιματισμού από απόσταση, μέσω του smartphone.

Στα θετικά στοιχεία της καμπίνας συμπεριλαμβάνονται οι χώροι. Το μεταξόνιο των 2.767 χιλ. χαρίζει αξιοζήλευτη ευρυχωρία για τους επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 385 λίτρα.

Δυναμικές επιδόσεις, συναρπαστική οδήγηση

Τα συστατικά του έντονα σπορ χαρακτήρα του Born είναι τα εξής τρία: Ισχύς, στιβαρότητα και πίσω κίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό CUPRA διατίθεται σε τρεις συνδυασμούς κινητήρα / μπαταρίας. Στη βάση της γκάμας συναντάμε το Born με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία 58 kWh. Η ίδια μπαταρία συνδυάζεται εναλλακτικά με ηλεκτροκινητήρα 231 ίππων για να χαρίσει εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,6’’), ενώ κορυφαία επιλογή είναι η έκδοση eBoost των 231 ίππων με μπαταρία 77 kWh που διακρίνεται για τη μεγάλη αυτονομία (έως 540 χλμ.).

Το CUPRA Born δεν είναι ταχύτατο μόνο όταν κινείται, αλλά και όταν φορτίζει. Σε μόλις 7 λεπτά μπορούν να προστεθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε φορτιστή DC ισχύος 170 kW, ενώ ακόμη και αν η μπαταρία είναι στο 5%, μπορεί να φτάσει στο 80% σε μόλις 35 λεπτά.

Στην απολαυστική οδηγική εμπειρία, εκτός των επιδόσεων, συμβάλλουν επίσης η κίνηση στους πίσω τροχούς, το στιβαρό πλαίσιο, η σπορ ανάρτηση και η μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρει ιδανική κατανομή βάρους (χαμηλά και 50% μπροστά – 50% πίσω). Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα 5 προφίλ οδήγησης του Drive Profile: Range, Comfort, Performance, Individual και CUPRA (διατίθεται μόνο με το e-Boost).

Η εκτεταμένη γκάμα των συστημάτων ασφάλειας, τέλος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Predictive Adaptive Cruise Control, Travel Assist, Side & Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Emergency Assist και Pre-Crash Assist. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως όλα τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας χωρίς όμως η αίσθηση του ελέγχου να αφαιρείται από τον οδηγό.
Νέο Cupra Born με προνομιακό επιτόκιο 4,9%

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra είναι διαθέσιμο με ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τύπου ballοon. Η χρηματοδότηση Auto Credit δίνεται σε συνεργασία με την Volkswagen Financial Services και έχει προνομιακό σταθερό επιτόκιο 4,9%, ελάχιστη προκαταβολή από 10% και διάρκεια χρηματοδότησης έως 48 μήνες, καθιστώντας την απόκτηση του Born πιο δελεαστική.

Επιπλέον, δίνει την ελευθερία στον πελάτη να διαχειριστεί όπως εκείνος επιθυμεί την τελευταία πληρωμή τύπου ballοon στη λήξη του προγράμματος, προσφέροντας τις εξής επιλογές:

1) Εξόφληση και διατήρηση του οχήματος.

2) Επαναχρηματοδότηση με επιτόκιο καινούριου και διατήρηση του οχήματος.

3) Επιστροφή του οχήματος και αγορά νέου.

Το νέο πρόγραμμα συνδυάζεται με πρόγραμμα προστασίας αποπληρωμής του δανείου, καθώς και με υποχρεωτική κατ’ ελάχιστο 6μηνη ασφάλεια VWFS.

 

Proud Project Team

Σύμβουλος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Λημναίος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2023