e-νημερώσου! NISSAN

Nissan Electrified

Η τεχνολογία του «αύριο» στα αυτοκίνητα του «σήμερα»

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον, με τη Nissan να βάζει τη δική της υπογραφή στην εξέλιξή της, με τεχνολογίες που θα αποτελέσουν το φάρο, αλλά και γκάμα μοντέλων που εκπληρώνουν τις υψηλότερες φιλοδοξίες.
Η Nissan ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, με μοντέλο ευρείας παραγωγής και αποδοχής, όντας το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία του, είναι αναμφίβολα μια αυτοκινητοβιομηχανία που δείχνει το μέλλον σε αυτόν τον τομέα. Το μοντέλο που τα ξεκίνησε όλα περισσότερο από μια δεκαετία πριν ήταν το Leaf, ένα πραγματικό αυτοκίνητο και όχι ένα πρωτότυπο, που έκανε τον ανταγωνισμό να ψάχνετε και τους αγοραστές να τρέχουν για να το παραγγείλουν.

Πούλησε, σε μια εποχή που ηλεκτροκίνηση δεν ήταν ακόμα στο χάρτη της αγοράς, όσο ένα συμβατικό οικογενειακό αυτοκίνητο, αφού εξάλλου, πέρα από τεχνολογικά προηγμένο και απόλυτα «καθαρό» με μηδενικούς ρύπους, πληρούσε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε ένα καθημερινό αυτοκίνητο, με άπλετους χώρους, κορυφαία άνεση και αξιόλογη αυτονομία.

Το Leaf έδειξε το δρόμο, με τη Nissan πλέον να αξιοποιεί όλη αυτή την -τεχνολογική- προίκα και να πηγαίνει ακόμα παραπέρα, με νέες ακόμα πιο πρωτοπόρες τεχνολογίες, που προάγουν ένα βιώσιμο μέλλον. Η γκάμα της εξηλεκτρίζεται, με μοντέλα προηγμένα που δείχνουν το μέλλον, αλλά αποτελούν το παρόν, αφού θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από το φθινόπωρο.
Η τεχνολογία του «αύριο» βρίσκει εφαρμογή στα αυτοκίνητα του «σήμερα», με τη νέα πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα της Nissan να προσφέρει όλα όσα αναζητά ο πιο απαιτητικός. Το Qashqai e-Power σηματοδοτεί τις εξελίξεις, δείχνοντας πως είναι να κινείσαι ηλεκτρικά, αλλά χωρίς να απαιτείται φόρτιση σε πρίζα.

Το νέο Juke Hybrid με τη σειρά του αποτελεί μια ρεαλιστική λύση στη μείωση της κατανάλωση και των εκπομπών ρύπων, με το ολοκαίνουργιο X-Trail να συνδυάζει τεχνολογία κίνησης και χώρους σε ένα άκρως ελκυστικό πακέτο. Η κορωνίδα της γκάμας είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, με την ελκυστική σχεδίαση και την κορυφαία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα.

Juke Hybrid

Η πιο πρόσφατη έκδοση του ιαπωνικού crossover ακούει στο όνομα Juke Hybrid και αποτελεί την ιδανική λύση μετάβασης στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Με υβριδική καρδιά, προσφέρει τη δυνατότητα χάρη στην έξυπνη τεχνολογία του, να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά, στην πλειονότητα των αστικών μετακινήσεων.

Ένα μοναδικό και «έξυπνο» Multi-Mode κιβώτιο διαχειρίζεται ιδανικά την ισχύ των δύο κινητήρων, θερμικού και ηλεκτρικού, αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του και ανάλογα με τις ανάγκες. Εκκινεί το αυτοκίνητο αμιγώς ηλεκτρικά, με το Juke Hybrid να προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Το καινοτόμο σύστημα e-Pedal Step επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με τη χρήση ενός πεντάλ μέχρι, χωρίς τη χρήση του φρένου για ταχύτητες μέχρι τα 5 χλμ./ώρα, βελτιώνοντας την άνεση και την ευκολία στην καθημερινότητα.

Παράλληλα, δεν κάνει εκπτώσεις στην απόλαυση, με τη σπορ οδική συμπεριφορά, που χαρακτηρίζει το crossover της Nissan να συνοδεύει και αυτή την υβριδική έκδοση, η οποία αποδίδει 145 ίππους και είναι η ισχυρότερη στη γκάμα του μοντέλου, συνδυάζοντας έτσι την πολύ χαμηλή κατανάλωση με τις επιδόσεις.

Qashqai e-Power

Το Qashqai, το best seller της Nissan, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία της δημοφιλέστερης κατηγορίας πλέον των SUV, προσφέρεται σε μια έκδοση e-Power, που αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης.

Το σύστημα κίνησης που διαθέτει εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από τη Nissan και προσφέρει την αίσθηση οδήγησης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να απαιτεί φόρτιση σε πρίζα. Το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας εξελιγμένος κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος όμως δεν συνδέεται με τους τροχούς, αφού παίζει μόνο το ρόλο της γεννήτριας για τη φόρτιση της μπαταρίας ή την άμεση, όταν απαιτείται, παροχή ισχύος στον ηλεκτρικό κινητήρα.

Ο τελευταίος είναι αυτός που φροντίζει για την κίνηση του νέου Qashqai e-Power προσφέροντας γραμμική επιτάχυνση και άμεση απόκριση, με επιδόσεις που «ηλεκτρίζουν». Η απόδοση του φτάνει τους 190 ίππους και τα 330 Nm ροπής, άμεσα διαθέσιμη με το πρώτο πάτημα του γκαζιού.

Ειδικά για την Ελλάδα, τo Qashqai με το σύστημα e-POWER προσφέρει, ως προς τις επιδόσεις και την κατανάλωση, αντίστοιχα πλεονεκτήματα με ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο και επιπλέον ο οδηγός του απολαμβάνει οδηγική συμπεριφορά αντίστοιχη με αυτή ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου, χωρίς την ανάγκη φόρτισης σε πρίζα!

X-Trail e-Power

Το εντελώς νέο X-Trail προσθέτει στην απαράμιλλη πρακτικότητά του, στην τολμηρή του σχεδίαση και στον ατρόμητο χαρακτήρα του, την τεχνολογία e-Power, που του επιτρέπει με τη σειρά του να κινείται ηλεκτρικά, μειώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές και διευρύνοντας παράλληλα το πεδίο δράσης του, χάρη στην άμεση απόδοση και απόκριση του συστήματος κίνησης, που λειτουργεί ευεργετικά στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Στο οπλοστάσιο της νέας γενιάς του X-Trail εντάσσεται το νέο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE που ελέγχει όλους τους τροχούς ξεχωριστά, διαχειρίζεται με μεγάλη ακρίβεια την απόδοση της ισχύος και χαρίζει ομαλότητα και σταθερότητα στις κινήσεις του μοντέλου.

Όλα γίνονται αυτόματα, με το σύστημα να αναγνωρίζει τις ανάγκες που προκύπτουν από το διαφορετικό συντελεστή πρόσφυσης της κάθε επιφάνειας που κινείται το μεγάλο SUV και προσαρμόζοντας τη δύναμη που περνάει σε κάθε τροχό.

Επιπλέον, το σύστημα λειτουργεί ευεργετικά και στην καθημερινότητα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το δείκτη άνεσης. Αυτό το επιτυγχάνει με περιορισμό της βύθισης του εμπρός μέρος σε συνθήκες φρεναρίσματος ή και κατά τη διάρκεια της λειτουργία του συστήματος αναγεννητικής πέδησης, δηλαδή όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι και το αυτοκίνητο φρενάρει μόνο του για να ανακτήσει ενέργεια που στέλνει στη μπαταρία.

Nissan Ariya

Το εντελώς νέο Ariya σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία της Nissan. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της ιαπωνικής φίρμας, που εκφράζει με τη σχεδίασή του, τη νέα «γλώσσα» της εταιρείας,, ενώ αποτελεί το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο της.

Η χρήση της νέας πλατφόρμας, ειδικά εξελιγμένη για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, επιτρέπει στο Ariya να εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, προσφέροντας παράλληλα, άπλετους χώρους στο εσωτερικό του, χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμά του.

Είναι διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις, με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE να φροντίζει για την τέλεια ισορροπία και τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε συνθήκη. Η απόδοσή του με χρήση των δύο ηλεκτρικών κινητήρων, στον εμπρός και πίσω άξονα, φτάνει έως και τους 306 ίππους, με τη διαχείριση της δύναμης να γίνεται αποτελεσματικά από το σύστημα e-4ORCE.
Το Townstar είναι το αμιγώς ηλεκτρικό compact επαγγελματικό όχημα της Nissan, που σχεδιάστηκε για να εναρμονιστεί με τις νέες ανάγκες και συνθήκες, αποτελώντας παράλληλα έναν αξιόπιστο σύντροφο του σύγχρονου επαγγελματία.

Διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που έχει αυτονομία με μια μόνο φόρτιση, που ξεπερνάει τα 300 χιλιόμετρα. Επιπλέον, διαθέτει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία της Nissan, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 20 συστήματα.

Το νέο Nissan Townstar προσφέρει λύσεις βιώσιμες για το περιβάλλον, αλλά και φιλικές προς τον χρήστη, κάνοντας την καθημερινότητα του επαγγελματία πιο εύκολη και αποτελεσματική.

Η Nissan προσφέρει λύσεις για όλους, με σύγχρονες τεχνολογίες που εναρμονίζονται με τις νέες τάσεις της εποχής για πλήρη εξηλεκτρισμό. Η πλούσια γκάμα μοντέλων της, προσφέρει επιλογές για αυτούς που αναζητούν ένα σύγχρονο μοντέλο με κορυφαία χαρακτηριστικά, που συναρπάζει με την ηλεκτρική του απόδοση. Είτε έχετε τη δυνατότητα για εξωτερική φόρτιση είτε όχι, η Nissan μπορεί να σας καλύψει με τα διαθέσιμα μοντέλα της. Δείτε αναλυτικά στο nissan.gr, βρείτε στον εξουσιοδοτημένο έμπορο της Nissan το μοντέλο που σας ταιριάζει και αποκτήστε το άμεσα.

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουλίου 2022