No8 Estonia WRC 2023

Ένας από τους πιο «νεαρούς» αγώνες στο Πρωτάθλημα, καθώς το WRC επισκέπτεται τη νότια Εσθονία για μόλις 4η φορά, για το μεγαλύτερο αγωνιστικό γεγονός των χωρών της Βαλτικής. Οι εξαιρετικά γρήγοροι, ομαλοί, και σε μερικά σημεία τεχνικοί χωματόδρομοι, με πολυάριθμα άλματα και κορυφές, απαιτούν ακρίβεια χειρισμών. 

Σε τέτοιες ταχύτητες δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη και ο ρυθμός είναι τόσο υψηλός που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθούν τα δευτερόλεπτα που έχουν τυχόν χαθεί. Λόγω των ομαλών χωματόδρομων, αναμένεται να προτιμηθούν τα μαλακά ελαστικά για χώμα.

O αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2010, με τον τοπικό ήρωα Markko Martin να επικρατεί. Αποτέλεσε μέρος του ERC μεταξύ 2014 και 2016 και έγινε αγαπημένος προορισμός των εργοστασιακών ομάδων για δοκιμές κατά την προετοιμασία τους για το Ράλλυ Φινλανδίας, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο WRC το 2020. 

Ο Εσθονός Ott Tanak κατέχει το ρεκόρ περισσότερων νικών εδώ, με 4 από στους 11 αγώνες που έχουν διεξαχθεί, ενώ σε αυτό το ράλλυ χρίστηκε νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού το 2021 ο Kalle Rovanpera, σε ηλικία 20 ετών και 289 ημερών. 

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Κείμενα & Design: Φαμπρίτσιο Λαζάκις
Επιμέλεια: Νόνικα Βλασσοπούλου
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου 2023