e-νημερώσου! KOSMORIDE

Commuting at its finest.

Η KOSMORIDE ξεκίνησε το 2020 ως το 1ο δίκτυο καταστημάτων ειδικά για ebikes στην Ελλάδα, με το expertise, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, τη δυναμική συμμετοχή σε «πράσινες» ενέργειες, αλλά και την υπογραφή του εγχειρήματος από τον Όμιλο KOSMOCAR, να την καθιστούν με συνοπτικές διαδικασίες «talk of the town» στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Σήμερα, είναι το απόλυτο hot spot για την ηλεκτρική μικροκινητικότητα, εκπροσωπώντας, στην πλειοψηφία τους κατ’ αποκλειστικότητα, τα κορυφαία e-bike brands του κόσμου:  Stromer, Riese & Müller, Moustache, KTM, Ducati, Gocycle, Giant, Lacros

Παράλληλα, η KOSMORIDE από το Μάιο του 2022 διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα τα e-scooters της SILENCE, μιας τεχνολογικά προηγμένης ισπανικής start-up που αναμένεται να αναβαθμίσει κάθε διάσταση της αστικής μετακίνησης.

KOSMORIDE Experience Stores

Η εμπειρία με ένα e-bike ή ένα e-scooter της KOSMORIDE ξεκινάει ήδη από την επίσκεψη σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα καταστήματά της, τα KOSMORIDE Experience Stores, ενώ πλέον είναι live το υπερσύγχρονο e-shop της εταιρείας, με πλούσια γκάμα ετοιμοπαράδοτων μοντέλων!

Με έδρα το Experience Store Αμαρουσίου στην Αθήνα, η μάρκα επεκτείνει ταχέως το δίκτυό της και πλέον η Γλυφάδα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα και η Πάτρα έχουν τα δικά τους Experience Stores, με πλούσια γκάμα ετοιμοπαράδοτων e-bikes που κερδίζουν τις εντυπώσεις ακόμα και με τον τρόπο που είναι τοποθετημένα στον χώρο. Η περιήγηση στον κόσμο των υψηλής ποιότητας e-bikes συνεχίζεται με την καθοδήγηση της εξειδικευμένης ομάδας των ebike experts της.

Testing the Excellence

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να πάρει μια γεύση από τα οφέλη της μετακίνησης με ένα e-bike πριν το αγοράσει, είτε κλείνοντας ένα κλασικό Test Ride, είτε δοκιμάζοντας το e-bike του για ένα χρονικό διάστημα ικανό για να αναγνωρίσει τη ριζική αλλαγή στην καθημερινή του μετακίνηση, μέσω των πρωτοποριακών υπηρεσιών ενοικίασης που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Rent & Ride: e-bike με 3€/μέρα!

Και όμως, ένα e-bike με τις υψηλότερες προδιαγραφές τεχνολογίας, ασφάλειας, εργονομίας και σχεδίασης στον κόσμο, μπορεί να κοστίζει 3€/μέρα.

Η KOSMORIDE λάνσαρε πριν μερικούς μήνες την πρωτοποριακή υπηρεσία ενοικίασης Rent & Ride, η οποία καθιστά τη χρήση ενός e-bike της πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ. Μέσω της υπηρεσίας που γνώρισε μεγάλη αποδοχή και συνεχίζεται δυναμικά, είναι ήδη πολλοί εκείνοι, που από την στιγμή που έζησαν την εμπειρία ενός e-bike, το έβαλαν μόνιμα στη ζωή τους.

SILENCE

Mastering e-Mobility

Με όραμα και υψηλά standards ποιότητας, τεχνολογίας και ασφάλειας, η SILENCE έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην Ηλεκτροκίνηση και τη Μικροκινητικότητα και στην Ελλάδα.

Στη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων πόλης της SILENCE πρωταγωνιστούν τα ηλεκτρικά scooters (S01, S01+, S02 Low Speed και S02 High Speed και το ηλεκτρικό nanocar (S04).

Τα μοντέλα της SILENCE ενσαρκώνουν κάθε πτυχή της έννοιας «ποιότητα», συνδυάζοντας υψηλή τεχνολογία, ασφάλεια και απαράμιλλο design.

Μπορείς πολύ εύκολα να ζήσεις την εμπειρία με ένα e-scooter SILENCE, είτε κλείνοντας ένα test ride, είτε νοικιάζοντάς το σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, μέσω της υπηρεσίας Rent & Ride!

Σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, η μπαταρία τόσο στα e-scooter S01 και S02 όσο και στο nanocar S04 είναι αποσπώμενη, τύπου trolley, με σκοπό να μεταφέρεται εύκολα και να φορτίζεται οπουδήποτε. Η ίδια μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτιση άλλων συσκευών 220V.

Τα μοντέλα της SILENCE είναι μονίμως συνδεδεμένα με την εφαρμογή της, προσφέροντας μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων, όπως εντοπισμός του οχήματος ανά πάσα στιγμή, έλεγχος κατάστασης μπαταρίας, στατιστικά εξοικονόμησης χρημάτων για κάθε διαδρομή και ειδοποιήσεις για τυχόν βλάβες και συντήρηση.

Riders on the Strom(er)

Τα e-bikes της Stromer σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την πόλη και είναι φτιαγμένα για να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές απαιτήσεις του commuting.

Στυλ, minimal σχεδίαση, πρακτικότητα, ελβετική μηχανική, υψηλή ποιότητα κατασκευής και σπορ επιδόσεις υπόσχονται level-up στην καθημερινή μετακίνηση.

Τα ST1, ST2, ST3 και ST5, με αυτονομία έως και 200km, πανίσχυρο κινητήρα στον πίσω τροχό με τελική υποβοήθηση τα 45km/h, πλήρη χειρισμό από το mobile app, αντικλεπτικό σύστημα GPS και χρήση ιμάντα αντί αλυσίδας, έχουν δικαίως χαρακτηριστεί ως «επιτομή της καινοτομίας».

Στην γκάμα της Stromer ανήκουν πλέον και οι νέες αφίξεις ST3 Pinion με το επαναστατικό κιβώτιο ταχυτήτων Pinion, ιμάντα άνθρακα Gates, πανίσχυρη μπαταρία και ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές, και το ατρόμητο ST7 με τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συστοιχία μπαταριών λιθίου της μάρκας και αυτονομία έως και 260km που ανταγωνίζεται εκείνη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η KOSMORIDE έχει αποσπάσει το βραβείο του “Retailer of the Year New Markets” για το 2020, από τη Stromer, ενώ την ίδια διάκριση διεκδικούσαν αντίστοιχοι εισαγωγείς δυνατών αγορών της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Riese & Müller

Remember the name

Η περίφημη γερμανική αξιοπιστία και η κορυφαία τεχνολογία Bosch συναντώνται στην πλούσια γκάμα των e-bikes Riese & Müller, όπως τα Charger 3 και Nevo GT, που εντυπωσιάζουν με τον premium χαρακτήρα τους και το υψηλό επίπεδο κατασκευής τους.

Ο ισχυρός κινητήρας της Bosch 85 Nm ροπής, όπως και το Infotainment System με δυνατότητα πλοήγησης και χάραξη διαδρομών, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Moustachelavie!

Στα e-bikes της Moustache, η εγγύηση της Bosch συναντά τη γαλλική φινέτσα και σχεδίαση.

Ιδανικά για κάθε ανάγκη και επιλογή διαδρομής, από το Lundi, τον ορισμό του e-bike πόλης, μέχρι τα πιο «περιπετειώδη» Samedi 27 XROAD1 και XROAD2, τα Moustache e-bikes εγγυώνται άνεση και επιδόσεις, σε διαδρομές on και off-road.

KTM for e-very terrain

Με πληθώρα ηλεκτρικών επιλογών, όπως τα Trekking MACINA FUN A510 και MACINA STYLE 610 NYON αλλά και τα e-MTB MACINA LYCAN 271, MACINA KAPOHO 2971 και MACINA PROWLER MASTER, η ΚΤΜ έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα κορυφαία e-bike brands του κόσμου.

Τα KTM e-bikes, διαθέσιμα στην Ελλάδα αποκλειστικά από την KOSMORIDE, προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες μετακίνησης εντός και εκτός πόλης και αυτονομία έως και 140km.

Ducati at first sight

Μια κατηγορία από μόνα τους, για πολλούς e-bikers «έρωτας με την πρώτη ματιά», τα Ducati e-bikes, eMTB (MIG-S, TK-01RR) και folding (MG-20, Scrambler SCR-E, SCR-E Sport) διακρίνονται για την ιταλική τους φινέτσα, το δυναμικό design και την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία τους.

Folding Gadgets

Το Gocycle G4, η ναυαρχίδα της Gocycle με μόλις 17,5 κιλά βάρος, αποτελεί τo πιο ποιοτικό αναδιπλούμενο e-bike στον κόσμο.

Ένας ισχυρισμός που μπορεί εύκολα να επιβεβαιωθεί με ένα απλό test ride.

Από την άλλη, τα σπαστά e-bikes της Lacros πάνε κυριολεκτικά παντού, μεταφέρονται και αποθηκεύονται εύκολα.

Just Giant.

 

Είναι αυτό που δηλώνει το όνομά της. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο, με δικά της εργοστάσια για την κατασκευή των ποδηλάτων της και των αξεσουάρ τους.

Τα νέας γενιάς ηλεκτρικά mountain bikes (e-MTB) της Giant εφοδιάζονται με ισχυρούς κινητήρες Yamaha με προσαρμοσμένη υποβοήθηση, ενώ η μπαταρία Panasonic EnergyPak προσφέρει στο κορυφαίο μοντέλο Trance Χ Ε+2 Pro αυτονομία έως και 140Km. Τα Giant e-bikes είναι πλήρως συνδεδεμένα, με εξελιγμένα συστήματα infotainment και ειδικές εφαρμογές για smartphones.

Ένα πρωτοποριακό project που έχει αγκαλιάσει η Giant και έχει φέρει και στην Ελλάδα, είναι τα ebikes LiV, μιας μάρκας που έχει τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο: από τα specs για την κατασκευή των μοντέλων της και τη συλλογή χρήσιμων data, μέχρι την αξιοποίηση του 100% των πόρων της στη γυναικεία σπορ ποδηλασία.

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουλίου 2022