e-νημερώσου! EVZIIIN

 

 

 

 

 

 

5 έννοιες με σημαντική αξία για την ηλεκτροκίνηση.

Η ηλεκτροκίνηση δεν φέρνει μόνο μια νέα εποχή στις μετακινήσεις μας. Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιχειρηματική ανάπτυξη και αύξηση κερδοφορίας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από ορισμένες παραμέτρους για την ουσιαστική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που μπορεί να επιφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Υπάρχουν 5 σημαντικές έννοιες – παράμετροι που συμβάλλουν σημαντικά στην αξιοποίηση των ωφελειών της ηλεκτροκίνησης για τις επιχειρήσεις:

  1. Hardware και Software Agnostic.
  2. Ταχύτητα και ευκολία φόρτισης.
  3. Πηγή εσόδων για απόσβεση της επένδυσης.
  4. Ολοκληρωμένος έλεγχος ηλεκτροφόρτισης.
  5. Υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών.

1. Hardware και Software Agnostic.

Υπάρχουν πολλών ειδών φορτιστές και καθένας τους διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα που είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε. Από την άλλη, πολλές επιχειρήσεις έχουν ενεργές συμφωνίες με κατασκευάστριες εταιρείες παροχής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που μπορεί και εκείνες να παρέχουν λύσεις ηλεκτροφόρτισης.

Είναι προτιμητέο λοιπόν να επιλέγεται ένα πρόγραμμα διαχείρισης (πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης) που θα επιτρέπει τη διασύνδεση μεγάλης ποικιλίας μοντέλων φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων.

2. Ταχύτητα και ευκολία φόρτισης.

Τι ποιο σημαντικό στις ημέρες μας από τον χρόνο. Και πως επιτυγχάνεται η αποδοτική αξιοποίησή του; Μα φυσικά από την εύκολη εύρεση σημείου φόρτισης, το γρήγορο download της εφαρμογής (Mobile App), την άμεση διασύνδεση -προετοιμασία φόρτισης- μέσω σκαναρίσματος QR Code, την αυξημένη ευελιξία και την αποθήκευση αγαπημένων σημείων φόρτισης.

Για να το πούμε και αλλιώς. Τι θέλει κάθε οδηγός; Απλότητα! Τι θέλει κάθε ιδιοκτήτης σημείου; Να εξυπηρετεί εύκολα τους πελάτες, τους επισκέπτες και τα στελέχη του, χωρίς ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις!

3. Πηγή εσόδων για απόσβεση της επένδυσης.

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, κάθε επιχείρηση που διαθέτει φορτιστή θα πρέπει να τον συνδέσει σε μία ‘back end’ πλατφόρμα διαχείρισης, προκειμένου να υπάρχει ένας φορέας που θα τιμολογεί εκ μέρους του, για τις υπηρεσίες ηλεκτροφόρτισης που θα παρέχει.

Πέραν όμως των άμεσων εσόδων από τις φορτίσεις, έχουν με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προσελκύσουν και νέους πελάτες, που πλέον θα έχουν έναν ακόμα λόγο για να επισκεφθούν τους χώρους, τα καταστήματά τους κ.λπ., δημιουργώντας έτσι αύξηση του κύκλου εργασιών τους, ενώ επίσης θα βελτιώσουν και την εταιρική τους εικόνα σε ένα πλαίσιο βιώσιμης επιχειρηματικής αειφορίας.

4. Ολοκληρωμένος έλεγχος ηλεκτροφόρτισης.

Κάθε οδηγός ηλεκτρικού οχήματος απαιτεί να έχει μία ολιστική εμπειρία φόρτισης. Η οποία θα εκπληρώνεται μέσα από μόνο μία εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο. Και όχι από διαφορετική εφαρμογή για το σπίτι, άλλη εφαρμογή για την εταιρεία, για το δρόμο ή για όταν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Μία εφαρμογή μέσω της οποίας θα διαχειρίζεται τα διαφορετικά σημεία φόρτισης, είτε ιδιωτικά, είτε κλειστά, είτε ανοικτά σημεία, αλλά και τα διαφορετικά είδη και εταιρείες φορτιστών, απολαμβάνοντας μία ολοκληρωμένη διαχείριση του ιστορικού των φορτίσεων και των χρεώσεών του.

5. Υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών.

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ουσιαστικότερη υπόσταση όταν διασυνδεθούν σε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό που θα ξεκινάει από τη διαχείριση, την τιμολόγηση, τις υπηρεσίες περιαγωγής σημείων φόρτισης στο εξωτερικό και θα καταλήγουν σε μία άριστη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης.

Ας αναλογιστούμε για παράδειγμα πως θα αισθανθεί ένας πελάτης που, ενώ έχει κάνει 200 χλμ. ταξίδι και κάνει στάση για επαναφόρτιση έχοντας μπροστά του άλλα 200 χλμ., να βρεθεί σε ένα σταθμό φόρτισης που βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Επιπρόσθετα, εν έτη 2022, υπάρχει η απαίτηση η σχετική διαχείριση και υποστήριξη να γίνεται απομακρυσμένα και άμεσα μέσω υπηρεσιών IoT.

Μέσω ποια εταιρείας μπορούν να εκπληρωθούν όλα αυτά;

Μέσω της EVziiin©!

Η EVziiin© αποτελεί έναν State-Of-The-Art τεχνολογικό βραχίονα που φιλοδοξεί να συνθέσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης της Ελλάδας σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων νέας γενιάς. Που θα ξεκινάει από την εύκολη και ασφαλή φόρτιση των οχημάτων και θα καταλήγει στην διασύνδεση, στην τιμολόγηση και στην απομακρυσμένη IoT διαχείριση των σταθμών φόρτισης με σκοπό την παροχή προστιθέμενης αξίας των επιχειρήσεων που αξιοποιούν “έξυπνα” τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης.

Η εφαρμογή της EVziiin©, είναι διαθέσιμη στο Google Play Store για συσκευές Android και στο App Store για συσκευές iOS της Apple.

 

Proud Project Team

Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Κιούσης
Concept & Design: Νόνικα Βλασσοπούλου
Αρχισυντάκτης: Γιάννης Καλογερόπουλος
Κείμενα: MotorOne.gr Team Work
Development: Κομνηνός Δουλγκέρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουλίου 2022